A The Quarrymen Egerben zenélt

A zenekar részt vett a negyedik születésnapját ünneplő Egri Road Beatles Múzeum kétnapos ünnepségén.

John Lennon első zenekara a The Quarrymen – Colin Hanton, Len Garry, Rod Davis and Ches Newby – első koncertjét adta a Közép-Kelet Európai régióban, Egerben május 12-én az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán.

A Hotel Korona Eger szálloda dísztermében tartott sajtótájékoztatón a tagok a Beatles első éveiről meséltek, sokszor eddig még nem hallott történetekkel szórakoztatva a jelenlévőket. A beszélgetés után megcsodálták a múzeum ritka relikviáit, majd leleplezték a legújabbat: John Lennon egy eredeti kézjegyével ellátott arcképét.

Az egri Városházán Rázsi Botond alpolgármester fogadta a legendákat, majd a minaret, a vár és a Bazilika megtekintése után a zenekar a rajongókkal találkozott, ahol számtalan autogramot osztott és szívesen pózolt a fényképekhez is. A zenészek kíváncsian lapozgatták Mester Csaba grafikus az alkalomra készített képregényét, miközben elismerően hallgatták az ukrán The BeatleVs, majd Czutor Zoltán (Belmondo) és barátainak koncertjét. Végezetül a színpadra fellépve közös örömzene kezdődött.

Vasárnap a liverpooli négyes ellátogatott a Szépasszony-völgybe, ahol megkóstolták az általuk már jól ismert Egri Bikavért és a további egri borkülönlegességeket. Az elköltött magyaros ebéd mindegyiküknek nagyon ízlett, különösen hogy az igazi „gulash”-t még sosem kóstolták.

Négy órakor rövid hangbeállás után jó egyórás koncerttel folytatódott a program. Elhangzott szinte minden dal, ami John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és a színpadon lévők korai repertoárját alkotta. Azt este második felében hazánk nemzetközileg is elismert együttese, a The BlackBirds mutatta meg a hallgatóknak, hogy milyen is a lehetett a dögös Beatles-hangzás, majd a két együttes befejezésképpen elénekelte a Twenty Flight Rockot, azt a dalt, melynek segítségével egykor Paul McCartney – Len Garry javaslatára – beléphetett John Lennon zenekarába.