Június 14-én ismét Budapesten a Nemzeti Operett Gála

Pénteken nyitja meg kapuit az új Budai Szabadtéri Színház, amely ezen a nyáron közel ötven programmal készül a közönségnek.

A június 14-i megnyitón több mint kétórás operett gálát rendeznek az erdei színpadon. A Nemzeti Operett Gála sokmindenben különbözik a “megszokott” operett gáláktól: tematikáját, díszleteit és az előadáson felcsendülő dalait is gondosan válogatta össze Tóth Ádám a Budapesti Showszínház rendező-igazgatója, Jenei Gábor művészeti vezetővel közösen. A Nemzeti Operett Gálát ezidáig több, mint 100.000-en látták az elmúlt években, így az idei turné is hasonló sikerekre számíthat.

Kállay Bori most előszőr áll színpadra ezzel a darabbal, így számára is nagy izgalmat jelent az új produkcióba történő “beugrása”.

Az előadás érdekessége a két nem “operettes” vendégszereplő is: Polyák Rita énekes, dalszerző és színművész illetve Kovács Beáta, az erdélyi énekesnő, akit az elmúlt évben szerződtetett az Operett Gála vezetősége. Mindketten egy picit eltérő műfajú dalokkal készülnek, többek között biztosan felcsendül majd a híres “Nélküled” című sláger is.

A Budai Szabadtéri Színház egyébként egy igazi öko-színház, hiszen a Normafa szomszédságában, a Budai Nemzeti Park területén, Csillebércen épült és került felújításra az idei szezonra. Fákkal körülvett színpadával magával ragadó és varázslatos környezetet biztosít a színház rajongóinak, mégis alig 20 perc alatt tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető a Széll Kálmán tér felől.