Bűnügyi sorozatmaratont indít az Epic Drama

Elrajtol a Murdoch rejtélyeinek 5. évada is.

A Rejtélyek maratonja augusztus vasárnapjain kedvez a bűnügyi drámák rajongóinak: 6:30 és 17 óra között a világszerte sokak által kedvelt detektívek egymás után költöznek be a nagyívű drámák otthonába. Szintén ebben a hónapban indul a Murdoch rejtélyeinek legújabb évada is az Epic Drama tévécsatornán, benne Henry Forddal, Jack Londonnal és Bell-lel!

A korán kelők már fél héttől élénken törhetik a fejüket a Frankie Drake rejtélyek négy gráciájának ügyeit követve – azokat, amelyekhez a ’20-as évek Torontójában a rendőrség hozzá sem akart nyúlni.

10 órától ugyan maradunk Torontóban, de visszaugrunk vagy 20-30 évet az időben: indulnak a sokszorosan díjazott Murdoch rejtélyeinek maratoni részei, augusztus 4-én még a 4. évaddal, majd a többi vasárnapon a legfrissebb, 5. évaddal! Mint ismeretes, ehhez a sokat megélt kosztümös bűnügyi sorozathoz olykor ismert valós személyek is társulnak. Ezúttal például a Ford-autók – és egyben a futószalagos tömeggyártás egyik – atyja, Henry Ford, A vadon szavának közismert szerzője, Jack London regényíró, továbbá a telefon feltalálója, Alexander Graham Bell kapcsolódik be a történetbe. A kortárs innovációk a gyilkossági nyomozásban is új fejezetet nyitnak, de William Murdochnak továbbra is legalább annyira csavaros az észjárása, mint amennyire radikálisak a módszerei.

A sármos nyomozó bűnügyeit végül Miss Fisher rejtélyes esetei zárják, vasárnaponként 15-17 óra között. Ekkor újra átrepülünk a ’20-as évekbe, amikoris női detektívünk Melbourne eldugott utcái és jazzklubjai között pendlizik, az igazságtalanság ellen gyöngyfogantyús pisztolyával és tőréles eszével harcolva. Frankie, William és Phryne-rajongók tehát vasárnaponként, bűnügyre fel!