Hatalmas sikerrel, rekordszámú nevezővel zárult a negyedik Utcalimpia

A Budapest Urban Games (BUG) immár negyedik esztendeje zajlik hatalmas érdeklődés mellett, idén rekordszámú nevezéssel, minden eddiginél több sportággal zárult az Utcalimpia.

Négy helyszínen, hat sportágban mérették meg magukat az indulók: a versenybe újonnan bekerült falmászást több százan próbálták ki a budai várfalakon, a Dunát pedig több mint félezren úszták át szombaton.  

A Citadellán a tavalyihoz hasonlóan 5,5 illetve 11 kilométeres távokat gyűrtek le a versenyzők, ám idén lehetőség volt a félmaraton teljesítésére is a város tetején. Nem maradt el a laser run sem, a futás és a lövés kombinációjában amatőrök is kipróbálhatták, mit tudnak. Ezekben a számokban közel ezer  ember nevezett.

A hetedik kerület kultikus – és a BUG által tavaly felújított – helyszínén, a Klauzál téri pályán zajlottak a grundfoci meccsek, a kezdő rúgást Németh Lajos meteorológus, a Budapest Urban Games 2019 egyik arca végezte el. A streetball, mint igazi városi sportág is sok játékost, a pálya mellett pedig számtalan rajongót vonzott.

A versenybe idén bekerült falmászásra is sokan voltak kíváncsiak: a Budai Vár falait száz mászó mellett a BUG arcai, Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó és Szabó Erika színésznő-műsorvezető is „meghódította“.

Idén is hatalmas népszerűségnek örvendett a Duna-átúszás, a 650 versenyző ezúttal is a Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart között szelte a habokat. A kezdő csapatot Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó indította útnak, és néhány jó tanácsot is adott nekik az úszáshoz. Az eredményhirdetésnél Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő gratulált a 470 méteres távolságot teljesítő sportembereknek.

Az Utcalimpiát a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad részeként rendezték meg. Az egynapos eseményen negyedik éve profik és amatőrök kapnak lehetőséget arra, hogy urbánus környezetben mozogjanak, a BUG célja a városi sportélet népszerűsítése, a helyi sportkollektívák összekovácsolása.

További részletek és eredmények 2019. szeptember 1-től a honlapon és FB-n.