The Fans Strike Back – Csillagok háborúja kiállítás

A magyarországi bemutató 40. évfordulója alkalmából.

George Lucas filmrendező 1977-ben alkotta meg a Csillagok háborúja univerzumát. A filmláncolat immár több mint 40 éve száguld töretlen sikerrel, generáción átívelő népszerűsége szinte páratlan. Több éves előkészítő munka eredményeként 2019 decemberében mutatják be a mozik a Csillagok háborúja 9. epizódját, Skywalker kora címmel. A filmpremierhez kapcsolódva rendezik meg Magyarországon is a Csillagok háborúja – The Fans Strike back gyűjtői kiállítást.

2019. szeptember 15 – december 31. Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)

A Daniel Prada és a LetsGo Company által összeállított, több mint 600 eredeti darabból álló kollekció 10 kamionnal érkezik egyenesen Párizsból Budapestre, a Bálnába.

A kiállítás autentikus környezetben, közel 1500 négyzetméteren vezeti végig a látogatókat a sorozat cselekményén. A tárlat elemei hivatalos és gyűjtői darabok, illetve profi művészek és szakemberek egyedülálló munkái. A kiállításon különleges audiovizuális effektek is felelevenítik a Csillagok háborúja ikonikus világát. A Csillagok háborúja – The Fans Strike back kiállítás különlegessége a több űrhajóból álló virtual reality élménysarok és a Jedi kiképző ring. A virtual reality teremben több űrcsatát is átélhetnek a látogatók, majd az izgalmakat egy igazi űrbárban pihenhetik ki.

A Csillagok háborúja – The Fans Strike back egyedülálló díszletében életre kel a Csillagok háborúja univerzum, felelevenednek a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” élő szereplők. Találkozhatunk a filmből jól ismert - Chewbacca, Yoda, R2D2, C-3PO, a Sithek, Darth Vader és további sok más főszereplő és szereplő - életnagyságú figurájával, megcsodálhatunk százharminc limitált kiadású figurát, és több mint harminc ember méretű páncélzatot is. Lélegzetelállító a hatalmas csillagromboló kapitányi hídja, az óriási termetű Jabba, a hutt, a négy méter magas Rancor, a nyolc méteres Palpatine trónterem és az Anakin Skywalker kilenc méter hosszú légifogata is. A látogatók megtekinthetnek egy mitikus fegyverekből álló kollekciót, de a kézi készítésű diorámák és sisakok is lenyűgözőek.

A kiállítás green box fotóstúdiójában a választott kedvenccel fotókat lehet készíteni.

A kiállítás magyar websiteja itt.

 A kiállításról készült videó itt.