Pavarotti özvegye is Miskolcra érkezik

Luciano Pavarotti özvegye ellátogat az operavirtuózról készült dokumentumfilm gálájára.

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon szeptember 18-án látható először az Oscar-díjas Ron Howard Pavarottiról készült dokumentumfilmje. A gálavetítésen, szeptember 20-án, pénteken a világhírű operavirtuóz özvegye, Nicoletta Mantovani is tiszteletét teszi.

A The Beatles: Nyolc nap egy héten – A turné-évek nagy sikert aratott dokumentumfilmje mögött álló, díjnyertes alkotók PAVAROTTI című dokumentumfilmjükkel újabb zenei ikont mutatnak be kendőzetlenül feltárva legendás címszereplőjük életét és karrierjét egyaránt.

„A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben.  

Ron Howard korábban nem látott felvételekkel és csúcsminőségű Dolby Atmos hanggal segít mélyreható betekintést nyerni az opera világsztárjának életébe.

A szereplők között Luciano Pavarottin kívül olyan ismert emberek vannak, mint: Bono, Nelson Mandela, Spike Lee, Steve Wonder, Princess Diana, Zubin Mehta, José Carreras, Kofi Annan.

A Pavarottit a budapesti nézők szeptember 25-én, szerdán az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatják először. A díszbemutatót az esemény díszvendége, Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész nyitja meg. Ron Howard dokumentumfilmjét október 10-től országosan is vetítik a mozik. Forgalmazó a Big Bang Media.