Rekordszámú jelentkezés érkezett Közép- és Kelet-Európa elsőszámú és Európa egyik számottevő nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárára

Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest 2019. október 3-6. között különleges művészeti válogatással várja a látogatókat a Millenáris kiállítótereiben és parkjában.

A rendkívüli érdeklődést jól mutatja, hogy Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs képző- és fotóművészeti kiállítása 5 kontinens 25 országának több mint 100 kiállítója jóvoltából 500-nál több művész több ezer alkotását teszi láthatóvá és hozzáférhetővé. Az Art Market Budapest 2019-ben Oroszország kortárs képzőművészetét helyezi a figyelem középpontjába az ART.RUS elnevezésű fesztivál keretében. A vásár nemzetközi jelentőségű kísérőprogramjaként a világhírű olasz Michelangelo Pistoletto Harmadik Paradicsom elnevezésű többnapos programját is elhozza Budapestre. Magyarország és Közép-Európa művészeti értékei továbbra is külön hangsúlyt kapnak, csakúgy, mint a fotóművészet, hiszen a vásár társrendezvénye, az Art Photo Budapest továbbra is Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként ezúttal is egy teljes kiállítási csarnokot szentel a népszerű művészeti ágnak.

Minden korábbi évnél intenzívebb nemzetközi kiállítói érdeklődés és túljelentkezés előzte meg az Art Market Budapest 2019 résztvevőinek kiválasztását, így a szervezők által kitűzött célok abban a tekintetben is sikerrel teljesülhetnek, hogy az esemény a széles közönség számára kimagasló színvonalú nemzetközi művészeti élményt biztosít, Budapest pedig az egyik legjelentősebb európai kulturális központként, a régió művészeti fővárosaként mutatkozhat be ezekben a napokban.

A Millenáris Park különleges, a kiállítók és látogatók komfortját a korábbiaknál magasabb színvonalon biztosító kiállítási csarnokaiban és parkjában, mintegy 6 ezer négyzetméteren 100 feletti kiállítónak köszönhetően több mint 500 művész több ezer alkotása válik közvetlenül hozzáférhetővé az érdeklődő és vásárló közönség számára. Az Art Market Budapest kiállítói a következő országokból érkeznek 2019 októberében Budapestre: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Csehország, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Izrael, Japán, Kína, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország.

Az 5 kontinens 25 országát reprezentáló, rendkívül kompetitív kiállítói mezőnyben Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája bemutatkozik.