300 négyzetméteres Vízipók-csodapók egy tűzfalon

Elkészült a Vízipók-csodapók című tűzfalfestmény Józsefvárosban!

A gigantikus falfestmény két hónap alatt készült el, mivel a 350 m2-es tűzfalat előzetesen hőszigetelték, ezt követően került fel rá a népszerű rajzfilmsorozat ihlette murális alkotás. A falon 50 szín és 300 liter festék köszön vissza. Az festményen megjelenő karakterek megalkotásakor a terv megpróbálta minél inkább az eredeti mesét követni, annak a képi világát visszatükrözni a Leonardo u. 12-14. számú társasház tűzfalán, amely mától látható.

Az egyik legjobb dolog a falfestésekben, ahogy egy-egy projekt idején beépülünk azoknak a lakóközösségeknek az életébe, akik nap mint nap látják majd a munkánkat. Szinte a közösség részévé válunk erre az időszakra, megismerjük a kutyasétáltatókat, a postást, hogy ki mikor indul munkába, mikor vásárol be, vagy milyen zenét hallgat- mondta el Flór Péter, a szervezet főtitkára.  

A Színes Város Csoport a Józsefvárosi Önkormányzat pályázatának eredményeként idén hat különböző falfelületet újít meg, és színesít ki a VIII. kerületben. Első volt a Szaffi, amit követett a Vuk, most pedig elkészült a Vízipók-csodapók.