Rost Andrea, Vigh Andrea és Kelemen Barnabás koncertje a Zeneakadémia Nagytermében

Három művész különleges találkozása.

Március 2-án az MVM Koncertek keretein belül Rost Andrea, Vigh Andrea és Kelemen Barnabás koncertje kerül megrendezésre a Zeneakadémia Nagytermében. A hangversenyen többségében ritkán hallott művek kerülnek előadásra egészen különleges zenei párosításokban. Rögtön a koncert elején Debussy műveket hallhatnak hegedű és hárfa átiratokban. Ezt követi Saint-Saëns szóló hárfára komponált fantáziája, majd egy újabb hegedű-hárfa duó következik. A koncertet Rost Andrea és Vigh Andrea duója zárja Händel, Fauré és Ravel művekkel. A két „hangszer”, a több mint 5000 éves múltra visszatekintő hárfa és az emberiséggel egyidős énekhang nem mindennapi találkozása különleges élményt ígér a hangversenyre ellátogató közönségnek. Kihagyhatatlan kuriózumnak ígérkezik a koncert minden komolyzenét kedvelő számára!

Az MVM Koncertek másnap, március 3-án folytatódik a Bartók Emlékházban, a friss Junior Prima Díjas Csőke Flóra gordonkaestjével, majd március 11-én Alekszej Vologyin zongoraestjére kerül sor a Müpában.

A koncertet követően Vigh Andrea vidéki városokban ad további hangversenyeket: március 5-én Kaposváron szólóesten, március 27-én Komáromban Kertesi Ingrid operaénekesnővel hallhatja a közönség. Májusban a Zeneakadémia Nagytermében a MÁV szimfonikusokkal Medveczky Ádám dirigálása mellett Balassa Sándor hárfaversenyét adja elő. Ősszel a Gödöllői Hárfafesztiválon szólókoncertet ad, majd decemberben a Nemzeti Filharmonikusokkal Hamar Zsolt dirigálásával Járdányi Pál hárfaversenyét játssza, majd az év zárásaként Balázs Jánossal és az Anima Musicae Kamarazenekarral Karácsonyi Hangversenyt ad szintén a Zeneakadémia Nagytermében. Vigh Andrea hárfakoncertjei igazi kuriózumnak ígérkeznek minden komolyzenét kedvelő koncertlátogató számára!

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, ezen az oldalon vagy a jakobikoncert honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.

2020. március 2. (hétfő), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem

Rost Andrea (szoprán), Vigh Andrea (hárfa) és Kelemen Barnabás (hegedű)

Debussy: Reverie, L. 68, Menuet (Petite Suite), Clair de lune (Holdfény),

Saint-Saëns: Fantázia szóló hárfára, op. 95, Fantázia hegedűre és hárfára, op. 124

Händel: Lascia ch’io pianga, Ombra mai fu,

Fauré: En Prière, Adieu, Fauré: Impromptu, op. 86,

Ravel: Öt népszerű görög dallam

Vigh Andrea további hangversenyei

2020. március 5. Kaposvár – Vigh Andrea hárfaestje

2020. március 27. Komárom – Kertesi Ingrid és Vigh Andrea ének-hárfaestje

2020. május 28. Zeneakadémia Nagyterem: Balassa Sándor hárfaversenye a MÁV Szimfonikusokkal Medveczky Ádám vezényletével

2020. október 3. Gödöllői Királyi Kastély – szóló hárfakoncert

2020. december 3. Zeneakadémia Nagyterem: Járdányi Pál hárfaversenye a Nemzeti Filharmonikusokkal és Hamar Zsolttal

2020. december 20. Zeneakadémia Nagyterem: Vigh Andrea és Balázs János estje az Anima Musicae Kamarazenekarral