„Adjunk az élménynek!” – Önök is segíthetik a Miskolci Nemzeti Színház munkáját

A héten az Eklektikon 2048 című előadást láthatják.

A miskolci színház hetek óta igyekszik a járványhelyzetben is elérhetővé tenni a kulturális élményeket egy-egy korábbi előadásának online közvetítésével. A kialakult helyzet miatt a kulturális színtér alkotói, dolgozói nehéz idők elé néznek, éppen ezért ezentúl lehetőségük lesz támogatni a teátrumot. Örömmel tapasztalta a színház, mekkora az érdeklődés az online közvetítések iránt: több tízezer néző követte a teátrum online elérhetővé tett produkcióit eddig. Sok megkeresés is érkezett a nézők felől, hogy valamilyen módon szívesen támogatnák a színházat ezekben a bizonytalan időkben. Mostantól erre lehetőségük lesz!

Ha követik az online közvetítéseket, támogathatják a Miskolci Nemzeti Színház alapítványát. Az egyszeri adomány 1500 Ft-os támogatást jelent, de természetesen más összegű felajánlást is szívesen fogad a teátrum. A befolyt adományok a Miskolci Nemzeti Színház munkatársait segítik, akiknek megélhetése a mostani járványügyi helyzet miatt veszélybe került.

 „Adjunk az élménynek” – hogy hazánk legrégebbi kőszínháza méltón szolgálhassa a régió és a város művészeti életét!

A támogatási összeget és a felajánlásokat az alábbi számlára várja a Miskolci Nemzeti Színház: "Hódolván Tháliának Használunk a Hazának" Alapítvány

Bankszámlaszám: OTP Bank 11734004-20349802-00000000

Kérjük, a közlemény rovatban tüntessék fel: Adjunk az élménynek

Ezen a héten a 2018-2019-es évad egyik nagy kedvencét, a k2 Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös produkcióját, az Eklektikon 2048 című előadást láthatják Benkó Bence és Fábián Péter rendezésében. Az előadásfelvétel csütörtök (május 7.) este 19 órától vasárnap este 22 óráig érhető el a színház Facebook-oldalán.

Benkó Bence - Fábián Péter - Zságer-Varga Ákos

Eklektikon 2048 - Pándimenzionális végjáték

A Kánon Főmesteri nem tudják csillapítani a kedélyeket a Galaktikus Irodalomban. Napkelet felől seregek gyűlnek, hogy elpusztítsák a Nyugatot. Babits Mihály és tanítványa, ifjabb Arnóti Dezső fel kell, hogy vegyék a harcot egy minden eddiginél hatalmasabb erővel szemben. Ám a múlt sebei felszakadnak, s elszámoltatnak a bűnösök…

Az Elza-trilógia epikus záró darabja. Látnoki rendezők. Nem sokkal normálisabb színészek és színésznők. Díszlet. 2048.

És egy műfajokon, Kánonokon és nézői agyakon átívelő, elképesztő finálé.