Czomba Imre több mint 40 hazai és nemzetközi sztárral készítette el legújabb karantén-produkcióját

A La Bouche közreműködésével készült Rhythm of Love-feldolgozás összesen 250 videóból és hangsávból áll össze.

A Los Angelesben élő Czomba Imre ismét bizonyította, hogy a zenei élet legnagyobb sztárjai otthonról is képesek elkápráztatni minket. Alig pár napja jelent meg a zeneszerző első, világsztárok közreműködésével készült instrumentális karantén-produkciója, már meg is érkezett a második, ezúttal énekes előadás. A La Bouche & Singers Next Door névre keresztelt, több mint 40 művészből álló kórusban többek között olyan külföldi és hazai sztárokat láthatunk és hallhatunk, mint Lane McCray és Sophie Cairo (La Bouche), Alec Be, Soltész Rezső vagy Szulák Andrea, de néhány pillanatra feltűnik Czomba Imre kislánya is. Az elkészült dal alapja a Plain White T's híres, Rhythm of Love című slágere, a klip pedig a mai naptól elérhető.

A koronavírus miatti korlátozások a művészvilágot sem kímélték: rengeteg koncert, turné és előadás maradt el a járvány miatt. A zene ereje azonban a legnehezebb napokon is átsegíthet minket, ezért a Los Angelesben élő magyar zeneszerző, Czomba Imre, úgy döntött, hogy az elszigeteltség nem állhat a kreativitás útjába: otthonról felvett közös zenélésre hívta össze a nemzetközi zenei élet legjavát.

Az első produkcióban, a Jam Session Projectben a zene különleges módon több zeneszerző egymást inspiráló hangjainak eredményeként született meg. A projekt sikerét az is jól bizonyítja, hogy a karantén-produkcióhoz annyi kiváló zenész gyűlt össze, hogy az eredetileg tervezett instrumentális zenén túl egy vokális előadás, a Rhythm of Love feldolgozása is megszülethetett. A különleges, több mint 40 tagból álló kórus a La Bouche & Singers Next Door nevet kapta, nem véletlenül. A videóklipben a művészeket egy olyan ház ablakaiban látjuk szomszédokként, amelynek alapja nem más, mint a zene öröme – a dalt hallgatva könnyű is elképzelni, hogy a művészek kiülnek otthon az ablakba, hogy mindenkivel megoszthassák örömzenélésüket

A karantén-dal egy előre kidolgozott szisztéma alapján készült: az előadók nem találkoztak egymással, mindenki az otthonában vette fel a saját részét, az esetek 99%-ában telefonon. Ráadásul kizárólag a nekik szánt részleteket kapták meg, hogy a végeredmény számukra is meglepetés legyen. A sztárparádét felvonultató dalban az egyetlen hangszer Ferenczi György szájharmonikája, ezen kívül azonban minden hangért a művészek feleltek. A 250 hangsávból és videóból készült dalhoz társ-zeneszerzőként csatlakozott Lane McCray, Alec Be és a Cotton Club Singers vokálegyüttesből ismert Fehér Gábor is, a videót pedig David Crabtree (The Resident, All American, Lethal Weapon, Agent S.H.I.E.L.D.) rendező segítségével készítette el a zeneszerző.

A produkcióban olyan hírességeket láthatunk, mint a La Bouche tagjai, Lane McCrey és Sophie Cairo (Farkas Zsófi), Alex Be és a korábban a kanadai slágerlistákat vezető Péter Foldy, de feltűnik benne többek között Sárközy Fanni, Szulák Andrea, Soltész Rezső, Vavra Bence, Torres Dani, Wodala Barnabás és Homonnay Zsolt is. A Rhythm of Love – amelynek eredeti előadója Plain White T's – feldolgozása az a mai naptól az alábbi linken érhető el: https://bit.ly/2zCNthu.

„A Jam Session Project után sejtettem, hogy még nincs vége a történetnek, hiszen annyi tehetséges, kiváló énekes gyűlt össze, hogy nem lehetett nem megcsinálni ezt a dalt. Rendkívül jó érzés és megtisztelő, hogy a művészek rám bízták magukat egy ilyen nem mindennapi produkcióban. A Rhythm of Love egy olyan házat szimbolizál, amit a zene és annak szeretete tart össze. Bízom benne, hogy ezzel a dallal boldogságot csempészhettük ebbe a mindenki számára nehéz időszakba, és azok, akikhez eljut a produkció, épp akkora örömmel hallgatják majd, mint amekkorával mi készítettük” – mondta Czomba Imre zeneszerző, a projekt ötletgazdája és megvalósítója.

A Rhythm of Love projekt résztvevőinek teljes listája:

Lane McCrey              Gerendás Péter           Faith Ildi

Sophie Cairo               Kaszás Péter               Bognár Éva

Sárközy Fanni             Szulák Andrea            Budai Beatrix

Mészáros Tamás         Éliás Gyula                 Szabó Noémi

Molnár Gábor             Torres Dani                 Andrádi Zsanett

Vavra Bence               Németh Gábor            Sárdy Barbara

Wodala Barnabás       Alec Benjamin            Bíró Eszter

Németh Miklós (Full Moon)  Bartha Ákos     Moór Bernadette

Georgiana Tarjan        Homonnay Zsolt        Abaházi Csaba

Napsugár Anna          Soltész Rezső            Neuhauser Emil Béla

Gál-Sztankovits Kata Peter Foldy                 Balanyi Szilárd

Bot Gábor                   Auguszt Bario             Farkas Gábriel

Süttő Péter                  Sturcz András             Pál Tamás

Czomba Imre              Fehér Gábor                David Crabtree

Shalev Alon