Hongkong másik oldala

A Kínai Médiacsoport új, Hongkong másik oldala c. dokumentumfilmje a Hongkong Különleges Közigazgatási Terület kormányának törvénymódosításával kapcsolatos viták mögött rejlő igazság feltárására törekszik.

2019-ben Hongkongban zavargások törtek ki a módosító törvényjavaslat kapcsán. Radikális erőszakos bűnözők súlyosan megsértették a jogállamiságot és a társadalmi rendet, nagymértékben aláásták Hongkong jólétét és stabilitását, és komolyan megkérdőjelezték az "egy ország - két rendszer" elv alapjait.

A Hongkong másik oldala című dokumentumfilm a zavar okainak feltárását célzó alapos kutatást végez. Élő felvételeken, hongkongi állampolgárokkal készített interjúkon és különböző országok szakértőinek véleményein keresztül mutatja be Hongkongot a fekete vihar idején.

  Első rész: Káosz Hongkongban

A módosítás óta kitört erőszakot és pusztítást mutatja be a vihar középontjában élő emberek történetén keresztül. A következő rész e káosz okait elemzi.

  Második rész: Ahonnan a szél fúj

A káosz okait elemzi, feltárja az igazságot, és megvizsgálja, hogy a hongkongi függetlenség hívei és a Kína-ellenes erők miként használják a törvénymódosítással szembeni ellenkezést ürügyként ahhoz, hogy Hong Kongot a szakadék szélére taszítsák.

 A 2 részes dokumentumfilm jelenleg a Kínai Központi Televízió weboldalán érhető el kínai nyelven, de hamarosan tudják biztosítani angol felirattal is,