#azOSZKújraVár

Újra nyit a legnagyobb magyar közgyűjtemény!

2020. június 16-ától (keddtől) – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – újra fogadja olvasóit az Országos Széchényi Könyvtár: a bibliotéka általános olvasóterme és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár további intézkedésig keddtől péntekig 10 és 17 óra között tart nyitva. Több mint 10 millió dokumentum, 40 ezer kötetes szabadpolcos állomány és 400 ezer évfolyamnyi hírlapgyűjtemény várja ismét a nemzeti könyvtárba látogatókat.

"A megfelelő távolságtartási szabályok megtartása érdekében 50 főben korlátozzuk a könyvtárban egyszerre fogadott olvasóink számát. Az általános olvasóteremben és a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban egymástól biztonságos távolságban alakítottunk ki egyéni olvasói helyeket. A visszaadott raktári dokumentumok 72 órás karanténba kerülnek; olvasóink egészsége érdekében ez idő alatt nem adjuk ki azokat másnak. Ugyancsak látogatóink védelmében a főbejárathoz érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat helyeztünk ki. Az épületben való tartózkodás teljes időtartama alatt ajánlott, az olvasói terekben pedig kötelező a maszk használata. A járványügyi szabályok betartása érdekében az olvasói terek használatában változásokat vezettünk be, amelyek részleteiről honlapunkon tájékozódhatnak.

A létszámkorlátozásra való tekintettel megnyitjuk az előzetes helyfoglalás lehetőségét, ezzel biztosítva a helyet a konkrét időpontra (akár távolról, akár más városból) érkező olvasóink számára. A foglaláshoz kérjük, igényüket lehetőleg a tervezett látogatást megelőző napon, e-mailben jelezzék, a Könyvtártudományi Szakkönyvtár esetében pedig ezen a címen."

Hirdetés