Középkori Kedves Zsámbék

Szombaton a Zsámbéki Nyári Színház műsorán.

Balsai Móni, Szilágyi Tibor és Csuja Imre keltik életre középkori szerzőink meglepően kortárs szövegeit, zenél: Lovasi András

A Középkori Kedves Zsámbék különleges vállalkozás: Seres Tamás szerkesztésében-rendezésében a fellépő művészek évszázados szövegeket tesznek ma is szerethetővé, hiszen sokszor megdöbbentően aktuálisak. Balassi, vagy Janus Pannonius sorai Csuja Imre, Balsai Móni és Szilágyi Tibor előadásában Lovasi András zenéjével igazi kortárssá válnak a Zichy kastély csodálatos udvarán. Zene és szöveg valódi párbeszédbe kerül egymással, a négy nagy művészegyéniség pedig nem hagy ki egy ziccert sem! Kihagyhatatalan ez az este, mert nem megismételhető, így, ezekkel a zenékkel, ezekkel a szereplőkkel, egyszer hangzik el!

A Kedves Zsámbék sorozatban különleges találkozások születnek. Olyan művészek lépnek fel együtt Seres Tamás hívására Zsámbékon, akik sokszor más produkcióban nem találkoznak: nagy színeszeink és nagy zenészeink, akik megidézik nagy költőink, íróink gondolatait. A versek, szövegek kötöttek, de az előadás számos spontán, improvizatív eleme kötetlen, egyfajta végtelen szellemi diskurzus ez zene és irodalom mentén a részt vevő művészek között a közönséggel. A szövegek maguk is újraértelmeződnek egymás által, a fellépő művészektől pedig mindig kapunk valami extra csemegét: személyes történetet, dalt, vagy egy spontán elmondott verset. Feloldó, felszabadító esték ezek, amelyekből töltekezni lehet, olyan szövegek és történetek, amelyeket magunkkal vihetünk, amin tovább érdemes és lehet dolgozni. A programok megvalósítását támogatta: EMMI

Zsámbék, Zichy kastély - szabadtéri színpad

2020. július 18. szombat 20.00

Rendező: Seres Tamás

Jegyek válthatók itt.

„• Arra kérjük közönségünket, hogy lehetőség szerint előre váltsák meg jegyeiket.

• Jegyeket online a fenti linken, személyesen a Zsámbéki Tourinform Irodában lehet vásárolni, valamint az előadás kezdete előtt egy órával korlátozott számban a helyszínen is, de kizárólag bankkártyás fizetéssel.

Tudnivalók a Zichy-kastély színpadáról:

• Az előadások ideje alatt színházi büfét biztosítunk a Matyi Kultúrbisztró segítségével.

• A helyszín akadálymentesen látogatható, és mozgássérültek számára kialakított mosdóhelyiséggel is rendelkezik.

• Szabadtéri színpadunk nézőtere fedetlen, ezért javasoljuk, hogy az esetleges kedvezőtlen időjárásra való tekintettel esőköpennyel készüljenek, vagy hozzanak magukkal meleg és vízálló öltözetet. Esőkabátok korlátozott számban a helyszínen is vásárolhatók lesznek.

• A Zichy-kastélyba meghirdetett előadásokra a közönség beléptetése a főkapun keresztül történik. A főbejárat a Mányi út, illetve a Zichy Miklós tér felől egyaránt megközelíthető.

• Parkolási lehetőség az épület főbejárata előtt, valamint a kastély Akadémia utca felőli oldalán is található.”