A 20. POSZT későbbi időpontban kerül megrendezésre

A Pécsi Országos Színházi Fesztivál Nkft. közleménye.

„A Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai és ügyvezetése – hosszas és körültekintő mérlegelést követően – úgy döntöttek, hogy a júniusról szeptemberre tervezett 20. fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják.

A pandémiás helyzet nem szűnt meg, ezért Pécs városa és a Magyar Teátrumi Társaság semmilyen módon nem akarják veszélyeztetni a színházat szerető közönséget, a résztvevő 13 színház színészeit, műszaki személyzetét. Bár a kormány legutóbbi rendelete nem tiltaná, de a tervezett 10 napos országos rendezvény többszáz határon inneni és túli közreműködője, illetve a publikum folyamatos és koncentrált jelenléte a Pécsi Nemzeti Színház épületében, fokozott kockázatot jelentene mindenki részére, még az egészségügyi előírások teljes betartása esetén is.

A kényszerű helyzet fájdalmas lépéseket tesz szükségessé. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, megpróbáljuk még az évadban valamilyen módon megtartani közös ünnepünket.

Bízunk a közönség, a színházi szakma, a támogatók és a tulajdonosok megértésében.

Erős köszönetet mondunk a Forte Társulat, a Frenák Pál Társulat, a tatabányai Jászai Mari Színház, a Katona József Színház, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, a Miskolci Nemzeti Színház, a Nemzeti Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a Vígszínház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház vezetőinek és társulatainak a segítőkészségért, a türelemért, az előkészítésben való aktív részvételért. „

Márta István, Moravetz Levente POSZF ügyvezetők