A Széchenyi Család keresi az év vállalkozóját

Megjelent a díj pályázati felhívása, 8 kategóriában lehet jelentkezni.

A Gróf Széchenyi Család által kezdeményezett díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent. Idén hatodik alkalommal adják át Magyarország kiváló vállalkozásainak. A Széchenyi családnév egy olyan biztosíték hazánkban, melyre nemzetközi szinten figyelnek fel a mai Európában is. „A legnagyobb magyar” családja immáron hatodik alkalommal írja ki az Év Széchenyi Vállalkozása pályázatot, melyre most olyan vállalkozások, gazdasági szervezetek pályázatait várják, melyek magyarországi bejegyzett székhellyel rendelkeznek, és elsősorban Magyarországon fejtik ki gazdasági, üzleti tevékenységüket.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány 2020-ban öt tagú zsűrit kért fel a pályamunkák értékelésére. A zsűri a vállalkozások mérlegéből és eredmény-kimutatásából származó, illetve a cégek HR-vezetőjétől bekért adatokból állapítja meg a termelékenységet. A pályázók ezen kívül közvetlenül is átadnak a zsűrinek információkat, melyekből a zsűri értékelni tudja az egyes pályázók társadalmi felelősségvállalás területén nyújtott teljesítményét. Az innovációs aktivitás értékeléséhez szintén a cégek által szolgáltatott adatok alapján történik az értékelés, melyekből 3 mutatót számol ki a zsűri.

Mindezek a szempontok megfelelnek gróf Széchenyi István szellemiségének, az adott nyertes cégek pedig további elismeréseket, sikereket várhatnak a díjak birtokában. Méltán nevezhető a legnagyobb magyarnak Széchenyi István, hisz fejlesztései és gazdasági kiválósága egy egész korszak szimbólumává tették. Méltán nevezték el róla, Magyarország vezető gazdasági hitelfejlesztéseit és gazdasági innovációkat segítő programját. Gróf Széchenyi István alkotásaiban többször hangsúlyozza, hogy a magyar gazdaság föllendülését nem külső körülmények megváltoztatásával, hanem az azokban rejlő lehetőségek kiaknázásával, valós szükségleteknek a fogyasztók igényei szerint történő kielégítésével lehet elérni. A 21. században sincs ez másképp és ezt vallja Széchenyi Tímea is, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki Széchenyi István bátyjának leszármazottja.

„Nemzetiség, hazaszeretet, azon egység, mely mindent egyesít!” – ezek a gondolatok mai is arra biztatnak, hogy keresni kell a feladatokat és az utat, mely minden korban más, ezzel szolgálva nemzetünket. Ezt a hitvallást teljesíti be az Év Széchenyi Vállalkozása 2020 Díj is, tisztelettel adózva a magyar vállalkozások előtt, lehetőséget adva elismerésükre.

A díjra nyolc kategóriában lehetséges pályázni:

- Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020 Fődíj

- Az Év Felelős Széchenyi Üzleti Vállalkozása 2020 Díj

- Az Év Legsikeresebb Széchenyi Vállalkozása – Legsikeresebb Fiatal Vállalkozó 2020 Díj

- Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020 Mobilitási Díj

- Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020 Innováció Díj

- Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020 Termelékenység Díj

- Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020 Társadalmi Felelősségvállalás Díj

- Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020 A Család Különdíja

Évi 50 millió Forint összárbevétel alatt a pályázat benyújtása díjmentes, évi 50 és 500 millió Forint közötti összbevétel esetén 100.000 - Ft forint a nevezési díj, évi 500 millió Forint összbevétel felett 300.000 forint a nevezési díj. A pályázatokat 2020. szeptember 1-ig lehet benyújtani.

Bővebb információ itt elérhető.

A díjátadásra 2020. szeptember 21-én, hétfőn 11:00 órakor kerül sor a Magyar Nemzeti Múzeum Díszteremében.