László Miklós leghíresebb darabját, az Illatszertárat mutatja be a Thália Színház

Egy rendkívül bájos és emberi történet.

A belvárosi butikban mindent lehet kapni. Parfüm, púder, fogkefe, vagy tornacipő – csak egyet pislog a vevő és tele a kosara piperékkel, ráadásul, ha nem figyel, a lelkiismeretes kollégák még a tíz százalék kedvezményt is kifizettetik vele. Vágyak, remények, pletykák, félreértések és két idegen titokzatos szerelmi levelezése, akik egy véletlen folytán nagyon is közel kerülnek egymáshoz – minden van, ami egy sodró lendületű komédiához kell. A világhírű szerző külföldön is nagy sikereket befutott, többször filmre vitt darabja a harmincas évek nyüzsgő, színpompás Budapestjére kalauzol vissza minket.

Asztalos úr szerepében az idei évadtól a Thália Színházhoz szerződött Ember Márkot láthatja majd a közönség.

Az Illatszertár szerintem egy rendkívül bájos és emberi történet. És mindamellett, hogy nagyon szellemes – és remélhetőleg jókat fognak nevetni a nézők –, nagyon mély, emberi történetekről mesél, igazán megható. Az Illatszertárban Asztalos úr szerepét fogom alakítani. Ő egy fiatal, ambiciózus, határozott elképzelésekkel rendelkező férfi. Nem sokat vár az élettől, csupán annyit, hogy munkájában hiteles és képességes ember legyen, és megtalálja azt a párt, akivel majd leéli az életét.”

Az előadást Béres Attila rendezi, aki a darabot nem először állítja színpadra.

Szereplők: Szervét Tibor, Ember Márk, Nagy Viktor, Hevesi László, Szinetár Dóra, Mórocz Adrienn, Szabó Erika, Szabó Győző, Hunyadkürti István, Tamási Zoltán és Ikotics Milán.

Bemutató: 2020. október 30.