Kisállat-nyomkövetővel készül az ünnepekre a Vodafone

A négylábú családtagok védelmét segíti a Vodafone legújabb innovációja.

A vállalat idén az ünnepek előtt jeladóval és riasztó funkcióval felszerelt GPS nyomkövetővel bővíti kínálatát, amellyel többek között azoknak az ügyfeleknek nyújt segítséget, akiknek a kutyája fél a szilveszteri petárdázástól. A nyomkövető nem csak a szökött kisállatok aktuális helyzetét képes meghatározni, de általa többek között egy védelmi zóna is kijelölhető, amelynek elhagyása esetén az eszköz valós időben értesíti a gazdát. A Vodafone új nyomkövetője az állatok nyakörvére, hámjára erősíthető, de nem csak a kisállattulajdonosok számára jelent segítséget: az ügyfelek az eszközt akár a táskájuk, kulcscsomójuk könnyebb megtalálására is felhasználhatják.

Kisállataink követésére is alkalmas eszközt dob piacra az ünnepek előtt a Vodafone. A nyomkövető folyamatosan rögzíti az állat pontos pozícióját, és értesítést küld egy applikáció segítségével az ügyfél okostelefonjára, ha a kedvence elhagyja az előre beállított biztonsági zónát. Ha az ünnepi petárdázás és tűzijáték megijeszti az állatot és elszökik, az eszközön található SOS gombbal a megtaláló – a beépített hangszóró és mikrofon segítségével – akár fel is hívhatja a gazdát és szóban is értesítheti őt a kiskedvenc hollétéről. A kisméretű készülék a klasszikus kulcskarikás formán túl, egy szilikon tokban is felhelyezhető a kiskedvencek nyakörvére, így az eszköz séta közben is észrevétlen marad számukra, valamint por- és cseppállósága miatt az időjárásnak is ellenáll.

„Az ünnepek alatt a tűzijátékok és petárdák ijesztő hangja miatt sok kutya és egyéb kisállat szökik el, gyakran a gazdák erőfeszítései ellenére is. A Vodafone-nál pontosan tudjuk, hogy emiatt a kutyatartók és más kisállattulajdonosok számára az ünnepek fokozott óvatosságot igényelnek. Szerettünk volna olyan eszközt biztosítani számukra, amely akkor is a segítségükre lehet, ha már megtörtént a baj.  Az új nyomkövetőnk egy sokrétű digitális eszköz, ami nem csak a kutyásoknak hasznos, hanem alkalmas arra is, hogy általa az elveszett mindennapi tárgyainkat is megtalálhatjuk – mondta Révész Balázs, a Vodafone Magyarország Lakossági Szolgáltatások Üzletágának Vezérigazgató-helyettese.

A Vodafone új Blaupunkt Nyomkövető nevű eszköze egyösszegben vagy 12 havi kamatmentes részletre, bruttó 23 880 forintos teljes fogyasztói áron, havi 490 forintos árú, 1 éves Lokátor tarifacsomaggal együtt megvásárolható december 7-től az üzletekben és a Vodafone webshopján keresztül.