Egy nagyon Murdoch karácsony

A Murdoch alkotói a legmenőbb Télapót szerezték meg karácsonyi különkiadásukhoz.

Csak a legnépszerűbb sorozatoknak jut az a kiváltság, hogy karácsonyi különkiadást készítsenek belőlük, és a kanadai Murdoch nyomozó rejtélyei egyértelműen egyike a legnagyobbaknak. A már 13 évadot megélt széria az Egy nagyon Murdoch karácsony című önálló epizóddal egy új mérföldkőhöz ért, amiben ugyan minden fontos és közkedvelt szereplő megjelenik az előző epizódokból, mégis úgy írták meg, hogy még azok is élvezhessék a karácsonyi nyomozást és William Murdoch romantikus évelődését Ogden doktorral, akik még soha egyetlen epizódot sem láttak. A télapó szerepére pedig a 7 Emmy-díjas színészlegendát, Ed Asnert nyerték meg. Itthon 2020. december 19-én 21 órától látható az Epic Drama műsorán. Előzetes itt.

Karácsonyi filmes utalásokkal tűzdelt egészestés alkotás

Murdoch társaival egy híres és gazdag emberbarát, Alister McGowan meggyilkolásának ügyében nyomoz: az elkövető azonfelül, hogy egy ember életét elveszi, még azokat az ajándékokat is ellopja, amiket McGowan a város szegény gyerekeinek szánt. Így Murdochéknak egyszerre kell felderíteniük egy rejtélyes gyilkosságot, és megmenteniük Torontó rászoruló gyermekeinek karácsonyát. A sorozat alkotói a különkiadást úgy képzelték el, hogy egyszerre legyen klasszikus és izgalmas krimi, emellett pedig hagyományos, szívmelengető karácsonyi történet, ezért számos egyéb karácsonyi filmekre utalnak benne, amiket élmény felfedezni:

· Murdoch küzdelme a karácsonyi égőkkel a Karácsonyi vakáció című Chevy Chase-filmet juttathatja eszünkbe

· Az ajándékokat lopkodó szörnyeteg A Grincsből lehet ismerős

· A Brackenreid morgós reagálása az ünnepekre egyértelmű utalás a Karácsonyi ének Ebenezer Scrooge-jára. Margaret egyszer poénból Ebenezernek szólítja őt, nem véletlenül.

· Crabtree és Higgins adományokat gyűjt az utcán, ahol egy kisfiút látunk elmenni egy satnya karácsonyfát húzva: megható meghajlás a Charlie Brown karácsonya előtt

· A Télapónak beöltözött öregember (aki magát az igazi Télapónak gondolja, ám ezt senki nem hiszi el róla) a Csoda a 34. utcában című karácsonyi klasszikusból köszön vissza

Minden idők legmenőbb Télapója

Az alkotók Télapó szerepére megszerezték a színészt, aki majdhogynem egyenlő a Télapóval: az idén már 91 éves, 7 Emmy- és 5 Golden Globe-díjas színészlegendát, Ed Asnert. Asner a karrierje során nagyjából tucatnyi alkalommal bújt a Télapó bőrébe, illetve adta neki a hangját rajzfilmekben, amelyek közül a leghíresebb a Mi a manó? című klasszikus karácsonyi mozi. Murdoch nyomozó Télapójaként pedig kétségtelenül a legjobb formáját hozza!