Karácsonyi dalok Európáért - Szent II. János Pál pápa és Esterházy János gondolataival

Bemutató: december 27., 13.40 – az M5 csatornán és a Képmás Magazin felületein.

Karácsonyi dalok Európáért címmel mutatnak be karácsonyi koncertfilmet Angelika Korszynska-Górny lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya című lemezéből. A filmben a három nép – a magyar, a lengyel és a ruszin nép – vallásos karácsonyi népi énekei hangoznak el, mai feldolgozásban. Közreműködnek: Petrás Mária erdélyi-csángó népdalénekes, valamint Varga Gabriella és Trill Zsolt színművészek.

Az Angelika Korszynska-Górny lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya művét alapul vevő karácsonyi koncertfilm helyszíne az egri Páduai Szent Antal-templom. Az ünnepi filmet a karácsonyi időszakban, december 27-én vasárnap mutatják be az M5 csatornán, valamint a Képmás Magazin felületein. A koncert Angelika Korszynska-Górny kárpátaljai magyar-ukrán származású, Lengyelországban élő lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya című lemezének bővített feldolgozása. A dalokat Angelika Korszynska-Górny tizenkét fős lengyel zenekara kíséri.

A magyarországi bemutatón vendégként Petrás Mária erdélyi-csángó népdalénekes, valamint Varga Gabriella színművész is énekel. A dalok között Szent II. János Pál pápa, valamint Esterházy János gondolatai hangoznak el Európáért és Közép-Európáért, Varga Gabriella és Trill Zsolt tolmácsolásában. A karácsonyi koncertfilm rendezője a Jászai Mari-díjas rendező, producer: Csányi János.

A koncertfilm a Pawel Felczak Alapítvány támogatásával, az egri Páduai Szent Antal-templom, a Képmás Magazin és az Age Film Production együttműködésében, az MTVA M5 közreműködésével valósul meg.