SwitchBot: Okosotthon egyszerűen

Nem kis fába vágja a fejszéjét az, aki okossá szeretné tenné otthonát. Több szabvány között kell kiigazodnia, s oda kell figyelnie melyik eszköz melyik másik gyártó termékeivel működik együtt. Arról nem is beszélve, hogy mi lesz a régi eszközeinkkel? Okossá tehetjük-e őket, anélkül hogy lecserélnénk azokat? A SwitchBot erre nyújt egy egyszerű megoldást.

A SwitchBot 2016-ban Indiegogo kampányként indult egy egyszerű Bluetooth-os kapcsolóval, ami bármilyen gomb mellé elhelyezve képes azt fizikailag ki- bekapcsolni. A fekete és fehér színben elérhető eszközzel így bármilyen régi eszközünket felokosíthatjuk. Mindössze az adott eszköz kapcsolója mellé kell felerősítenünk és máris a telefonunkról irányíthatjuk, kapcsolgathatjuk ki- be az eszközünket. Így reggelre időzíthetjük, hogy elkészüljön a kávénk, bekapcsolhatjuk a régi rádiónkat vagy kikapcsolhatjuk a reggeli ébresztőt, miután már 5 perce csörög. A SwitchBot Bot ráadásul ennél sokkal okosabb, ugyanis nemcsak bekapcsolni képes egyes kapcsolókat (például a világítást), hanem kikapcsolni is tudja azokat. Ehhez a funkcióhoz plusz ragasztót és damil huzalt is mellékelnek hozzá.

Mi a helyzet, ha éppen nincs kéznél a telefonunk? A SwitchBot Remote bármilyen SwitchBot eszközhöz társítható távirányító, amivel telefon nélkül vezérelhetjük a SwitchBot eszközöket.

Tegyük fel, hogy felokosítottuk a mosógépünket és a kanapén ülve ki tudjuk azt kapcsolni, de elmentünk otthonról. Szeretnénk távolról továbbra is vezérelni az eszközöket. A SwitchBot Hub Mini segítségével az összes SwitchBot terméket távolról tudjuk kezelni a felhőn keresztül. Integrálhatjuk más eszközökhöz és szolgáltatásokhoz, mint például Alexa-hoz, Google Assistant-hoz, Siri-hez vagy IFTTT-hez. A SwitchBot Hub Mini ráadásul nemcsak egy központi vezérlőegység, hanem egy infravörös távirányító is egyben. Bármilyen távirányítóval vezérelhető eszközt képes irányítani. Gondoljunk például a légkondicionálóra, amit szeretnénk bekapcsolni, mielőtt hazaérünk. A SwitchBot Hub Mini-nek például távolról adhatunk egy olyan parancsot, hogyha elindultunk hazafelé, akkor kapcsolja be a légkondicionálót. Vagy éppen bekapcsolva felejtettük a TV-t - SwitchBot Hub Mini képes azt kikapcsolni.

Végül a SwitchBot Meter folyamatosan figyeli otthonunk hőmérsékletét és páratartalmát. Képes riasztani, ha egy beállított értéket túllépünk, vagy javasolhatja, hogy szellőztessünk. A korábban mért adatokat rögzíti, így azokat bármikor visszanézhetjük.

A SwitchBot tehát átfogó megoldásokat kínál arra, hogyan tudjuk meglévő eszközeinket okossá tenni, anélkül hogy le kellene azokat cserélnünk.