Czukor Show – A manipulált valóság

Ha még nem unjuk túlságosan a kibeszélő show-kat, akkor végre itt van egy film is róla, a Czukor Show, mely az ezzel azonos nevű színházi előadás szélesvásznú változata.

Az eredeti előadás az Országos Színháztalálkozón elnyerte a legjobb férfi és női epizód szereplő díját, továbbá a VOLT fesztiválon a leghatásosabb darabért szóló elismerést. Bár az utóbbi nem éppen a legnívósabb színházi kitüntetés, a Czukor Show mindenesetre jól visszaadja azt amit minden nap a tévében látunk.

A film ezen felül betekintést ad a show-műsorok készítésébe, és aki még nem látott TV-s műsort belülről annak elsőre valóban érdekesnek tűnik, hogy bent a vezérlőben milyen dumát nyomnak. További plusz elem a dráma, amit talán a filmet gyártó KMH film külön is kért, mivel katalógusok alapján kizárólag dráma műfajú filmekkel foglalkoznak.

Így hát adott egy TV műsor, aminek szemtanúi lehetünk kívül-belül a Czukor Show által. Az egyetlen probléma az, hogy a TV-s felvételen kívül a film többi része úgy néz ki mintha rángási rohamtól szenvedne az operatőr, a fókuszról nem is beszélve.

Kicsit az az érzésem ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy volt egy nem túl nagy ötlet és arról próbálják lehúzni a lehető legtöbb pénzt a lehető legkevesebb energia befektetéssel. Szerintem a filmkészítés nem erről szól.

3/10 pont

Czukor Show - magyar játékfilm, 88 perc, 2010
rendező: Dömötör Tamás
szereplők: Czukor Balázs, Péter Kata, Vasvári Emese, Szabados Mihály, Anger Zsolt, Csonka Szilvia

Hozzászólások (4)

  • anon
    jaromil (nem ellenőrzött)

    nem marni akarlak, de a leírások alapján nem a KMH film a gyártó. persze oké hogy filmeket szidsz, de legalább nézz már utána, hogy ne tünj hülyének

    febr. 07, 2010
  • anon
    misi

    Pontosan milyen és hány leírás alapján vontad le ezt a következtetést, mert a KMH film katalógusában ez szerepel: "Gyártó: Dropout film, KMH film"

    febr. 07, 2010
  • anon
    Anonymous (nem ellenőrzött)

    nagy köcsög vagy!

    febr. 07, 2010
  • anon
    misi

    Köszönöm, hogy utánanéztél, hogy igazam van. :-)

    febr. 07, 2010