Színházi esték az Óbudai Teátrumban

Az Óbudai Teátrumban újabb három alkalmas előadássorozat várja az igényes szórakozást kedvelőket. Az első Turay Ida bérlet hatalmas sikert hozott, és bizton állíthatjuk, hogy még izgalmasabb előadások várnak a színházlátogatókra. A következő bérletsorozat három előadása a férfi-nő kapcsolatra helyezi a hangsúlyt.

Könnyű erkölcsökkel kezdődik a sorozat, ami könnyed szórakozást ígér. A méltán népszerű, sokat játszott darab Nino Manfredi olasz színész és Nino Marino szerzőpárosa által született és járta be a világot. A komoly író és szomszédja, a kótyagos kurtizán közt szövődő szerelmi kapcsolat talán mindenkit meglepne, de meg is nevettet, és fennen hirdeti, hogy minden körülmények között esélyt kell adni a szerelemre. Sokan játszották már ezt a darabot, most Koncz Gábor rendezésében és főszereplésével láthatjuk, a hódító nő szerepében pedig Gregor Bernadett villantja fel vígjátéki vénáját február 6-án.

Hogy tovább boncolgassuk a férfi-nő kapcsolatok szerteágazó lehetőségeit, és ne szakítsuk meg a híres írók népszerű darabjait megjelenítő sorozatunkat, március 20-án W. Somerset Maugham népszerű darabját, az Imádok férjhez menni címűt tűztük műsorra. Maugham neve igazi védjegy, nem véletlen, hogy Szabó István is fontosnak tartotta, hogy filmet forgasson Színház című regényéből, Csodálatos Júlia címmel. A finoman árnyalt személyiségrajzok mellett a humor nyújt vidám perceket a szerző ezen darabjában is, és nem kisebb kedvencek varázsolják az estét színpadra, mint Pásztor Erzsi, Mikó István, Nemcsák Károly, Bozsó József, Nyírő Bea, Tóth Judit, Szabó Anikó, Boros Zoltán, Benkő Péter. A darabot Mikó István rendezte. -

A sorozat záró darabja sem örvend kisebb népszerűségnek, mint az előzőek. N. Richard Nash: Az esőcsináló című darabja. Kevesen tudják, de az amerikai Nash Török Sándor A komédiás című darabjából írta meg Az esőcsináló címen világhírűvé vált színművet. Az aszályos kisvárosba érkező titokzatos férfi esőt ígér, de az őt befogadó család a esőnél is jobban vágyik arra, hogy férjet fogjon korosodó lányának. A főbb szerepekben: Újlaki Dénest, Nemcsák Károlyt, Kiss Zoltán, Németh Borbála, Besztercei Attila, Győri Pétert, Zsolnay Andrást láthatjuk. A Magyar Színház rendezője, Csiszár Imre immár 1975 óra bizonyítja tehetségét, Jászai Mari-díjas, Érdemes- és Kiváló művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének birtokosa, de mindezeken felül a lélek húrjainak biztos kezű pengetője, így a nézők biztosan maradandó élményekre számíthatnak.