Hazai és nemzetközi designerek karolták fel a fogyatékossággal élő fiatalok ügyét

A Nem Adom Fel Alapítvány kampánya mellé álltak népszerű designerek, divattervezők, kozmetikai márkák, hogy egy – egy termékükkel támogassák a Mikes Lélekközpont megépülését.

A felajánlások jótékonysági tombolajegyek támogatott lakhatás keretében megépülő központra fordítja az alapítvány. A Mikes Lélekközpont ad majd otthont 10 fogyatékossággal élő fiatalnak, ahol önállóan élhetnek teljes életet, minimális segítség mellett. Budapesten és szűkebb agglomerációjában a fogyatékossággal élő fiatalok számára jelenleg nagyon kevés ilyen lehetőség van.

A kampány mellé olyan híres, nemzetközileg elismert designerek, tervezők és kozmetikai cégek álltak, mint a Toman Diet, Váczi Rozi Matyódesign, GAL Vitamin, PomPom Natúrkozmetikum,  MAGIKADESIGN, EcoMood Hungary, Líra Könyvkiadó, The Shortlist Stúdió, Fejős Éva és az Erawan Könykiadó, Napvirágszappan Manufaktúra, Örömkönnyek, Borbás Marcsi, Avadoo-PólóNeked, NuSkin, Apivita, Viszkok Fruzsi és a Lizzy Card, Bagdi Bella/Mentalfocus a Pozitivity társasjátékokkal, Hátitáska.hu, Mix Your Nature, Handrea, Violinda Design Szlovákiából, Bubura,  ZEMSE, Zólyomi Laura, Herczeg Zoltán (a felajánlók listája folyamatosan bővül).

A Mikes Lélekközpont megépítését támogatói tombola megvásárlásával lehet elősegíteni. A befolyt összeg pedig az építkezést hivatott támogatni. Az Alapítvány már évek óta szeretne ebben segítséget nyújtani és megvalósítani ezt a támogatott lakhatási projektet. 2019-ben, az eddigi gyűjtéseink eredményeként sikerült megvásárolnunk egy 1600 nm-es telket a XI. Mikes Kelemen úton. Következő lépésként, idén szeretnénk elkészíttetni a terveket, és ha lehet, elkezdeni az építkezést, hogy a beköltöző fiatalok álma mihamarabb megvalósulhasson.

A tervezett Mikes Lélekközpont különlegessége, hogy az állam által fenntartott szociális intézményekkel ellentétben, itt mindenkinek saját külön kis apartman kerülne kialakításra, szobával és fürdőszobával, valamint egy közösségi tér konyhával, ahol a lakók kedvük szerint közösen is eltölthetnék szabadidejüket, de igény szerint elvonulhatnának saját lakrészükbe.

Az esemény végén, február 16-án online sorsolás keretében húzzák ki a szerencsés nyertesek nevét, akik támogatásukért cserébe hazavihetik a designerek által felajánlott termékek egyikét.

Az eseményről bővebben itt olvashatnak.