Budapestre jön az egyik legnagyobb amerikai startup verseny

Budapesten is megrendezik az USA-ból indult Techstars Startup Weekend nevű háromnapos hétvégi ötletversenyt, amelyet maga az amerikai alapító David Cohen nyit meg.

Az április 9-11. között megrendezendő eseményre bárki jelentkezhet, akinek van egy innovatív vállalkozásötlete. A legjobb csapatok akár a szervező Startup Campus idei vállalkozásfejlesztési programjaiba is továbbjuthatnak. A Startup Weekend egy 54 órás startupverseny, melynek során az ötletgazdák a saját vagy egymás ötletein dolgozva juthatnak el akár a semmiből egy működőképes vállalkozás kidolgozásáig. Az április 9-11. között online megrendezendő esemény egyik különlegessége, hogy a világ egyik első és legjelentősebb startup akcelerátorának számító amerikai Techstars társalapítója, David Cohen sorozatvállalkozó és angyalbefektető nyitja meg.

Az angol nyelvű versenyre iparágtól függetlenül, korhatár nélkül bárki jelentkezhet egy innovatív, skálázható vállalkozásötlettel, az ország bármely pontjáról vagy akár határon túlról is. A hétvége alatt a versenyzőket tapasztalt üzleti és iparági mentorok segítik vállalkozásötletük és előadásmódjuk fejlesztésében. A legnépszerűbb ötletek az esemény vasárnapi zárónapján online közönség előtt is bemutatkozhatnak és a kiválasztottak akár a szervező Startup Campus idei inkubációs programjaiba is bejuthatnak.

A Startup Weekend többek közt olyan sikeres startupok indulását tette lehetővé korábban, mint a népszerű feladat automatizáló szoftver Zapier, vagy pl. a ma már több mint 1 millió felhasználóval Brazília legnagyobb oktatási hálójának számító Agenda Edu.

A budapesti verseny globális partnere a Google for Startups és a GoDaddy Registry, illetve hazai szakmai partnerként támogatja az eseményt a Budapest Innovation Group, az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, a Hungarian Startup University Program (HSUP), a Magyar Divat & Design Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség által indított CheckINN program, a Microsoft Magyarország, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Széchenyi István Egyetem és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is.

Az eseményre április 7-ig lehet jelentkezni ezen a linken.