Toy Story - Játékháború 2.

Alig telt el pár hét és máris itt van a Toy Story 3D után a Toy Story 2. 3D. Már látom is a képzeletbeli boltok polcain amint hamarosan megjelenik a Toy Story trilógia 3D-s díszdobozban.

A Toy Story - Játékháború 2. 3D-s felújította változata hasonló mint az 1-é. Az animáción magán nem nagyon változtattak mindössze behelyezték őket egy 3D-s térbe, ami néha jól működik, de az esetek többségében semmi pluszt nem nyújt az eredeti filmhez képest.

A történet ugyanott folytatódik, ahol az 1-nél abbahagyták. Andy egy kiskutyát kap ajándékba, akiről még nem lehet tudni, hogy a játékok barátja vagy ellensége lesz-e. Szerencsére az előbbi teljesül és nem csak Andy-nek, hanem a kiskutyának is Woody lesz a kedvence. A bonyodalom ott kezdődik, amikor egy garage sale (nem tudom erre mi a jó magyar szó) alkalmával elrabolják Woody-t. Buzz azonnal mentőakciót indít a bátor seriff megmentésére.

Hamarosan kiderül, hogy Woody egy értékes játékszett részét képezi amelyért a Japánok sok-sok pénzt adnának. Itt találkozik először Jesse-vel, a hozzá hasonló cowgirllel, lovával, Szemenaggyal és az Aranyásóval.

Pixar-ék már szinte megszokott kreativitását most se kell hiányolnunk a Toy Story 2-ből. Akinek ugyanis a kissé bolondos Buzz Lightyear csillagharcos tetszett , azok pár percig egy fondorlattal azt is visszakapják. Nagyon ötletes még a film végén látható snittek, amikor a játékok úgy viselkednek mintha valódi filmforgatáson lennének. Még a mikrofon is belóg néha-néha.

A Toy Story 2. méltó folytatása az első résznek és egyértelmű irányt jelöl ki a 3-nak, amire remélhetőleg már nem kell sokat várnunk.

9/10 pont

Toy Story - Játékháború 2. (Toy Story 2) - amerikai animációs film, 92 perc, 1999
rendező: John Lasseter, Ash Brannon
forgatókönyvíró: John Lasseter, Ash Brannon