Mozis sztárpletykák: Rourke, Aniston, Crowe, Kamarás és Weisz

A mostani mozis sztárpletykákban hallunk Micke Rourke-ról, Jennifer Anistonról, Russell Crowe-ról, Kamarás Ivánról és Rachel Weisz-ről. Továbbá írunk a Éli könyvéről és a Viharsziget sikeréről.

Barátnője szépnek tartja Mickey Rourke-ot
Megtalálta a boldogságot Mickey Rourke, mégpedig egy orosz modell, Anasztaszija Makarenko oldalán. Nagy lehet a szerelem, mert a szőke leányzó már be is mutatta szüleinek a viharvert sztárt. – Ana valóságos mennyei ajándék, nem cserélném el húsz Oscar-díjra sem – áradozik Rourke, és barátnője nem rest viszonozni a bókot. – Ő a legszebb ember a világon, és a legjobb társ. A szüleim is imádják!
Közben az angol sajtó azon élcelődik, hogy a BAFTA-díjátadón műsorvezetőként jeleskedő Rourke volt az egyetlen híresség, aki nem fogta vissza magát. A színpadon szokása szerint záporoztak szájából a trágárságok, alig tudta elolvasni a szöveget, a színfalak mögött pedig folyton rá akart gyújtani, a biztonsági emberek nem győzték figyelmeztetni. Az egyik angol lap szerint Mickey úgy nézett ki, mint akit használt műanyag szatyrokból ragasztottak össze, és jól tette, hogy ezt a látványt egy 180 centis szőke bombázóval – Anával – próbálta elviselhetővé tenni.
Micke Rourkey-ot legközelebb igazán testhezálló szerepben, a Vasember 2 főgonoszaként láthatjuk viszont.

Aniston és a jövőbeli exe
Jennifer Aniston élvezi a szingliéletet. Következő vígjátékában, melynek Exférj újratölve a címe (The Bounty Hunter, hazai bemutató: április 1.) elvált nőt alakít, aki a saját férje (Gerard Butler) elöl menekül. A daliás ex ugyanis ötezer dollárért vállalja, hogy visszajuttatja a börtönbe egykori szerelmét – aki éppen szökésben van.
Az élet azonban egészen más: Aniston nemhogy menekülne filmbéli partnere elől, inkább üldözi. Nemrégen, amikor a 41. születésnapja alkalmából mexikói kiruccanásra vitte a legjobb barátnőit, Courtney Cox-ot, Sheryl Crow-t és még néhány vendéget, egy nap késéssel maga után hívta Butlert is, aki boldogan vetette magát a cabói medenceszéli bulizásba – még abba a tijuanai árvaházba is elkísérte Anistont, amelyet a színésznő egész éven támogat a távolból –, de azóta nem nagyon látták együtt a két sztárt.
"Bírjuk egymást, de az Exférj újratöltve promóciós körútján úgyis sokat együtt leszünk" – felelte Butler szűkszavúan újságírói kérdésre, és Jennifer Aniston sem hajlandó elárulni a sajtónak, igazán járnak-e vagy sem.
"Nagyon jól kijövünk egymással" – mosolygott az újságírókra az immár 41 éves szépség. – És ez mindkettőnknek elég.

Russell Crowe nem is modortalan!
Megdöbbentő hírrel szolgál a Robin Hood című történelmi kalandfilm egyik szereplője: Russel Crowe jó fej. – Szörnyű híre van, folyton azt hallani, hogy durva, nyers, modortalan – mondja Matthew Macfadyen, aki korábban a Büszkeség és balítélet című Jane Austen-adaptációban keltett feltűnést. – Nos, ebből semmi nem igaz, Russell tök jó fej, óriási szakmai alázattal dolgozik, és közben nem játssza az eszét. Volt, hogy a fél stábot elvitte sörözni, és közben vicceket mesélt meg ugratott minket. Szóval nem kell mindent elhinni, amit a magazinok összeirkálnak róla.
Macfadyen karakterének egyébként kalandos sors jutott a filmben, mivel menet közben többször is átírták a forgatókönyvet. – Először csúnyán meghaltam, Cate Blanchett leszúrt egy csatában – meséli a színész. – Mondtam, oké, lehet csomagolni. De aztán a rendező, Ridley Scott meggondolta magát, és inkább egy másik szereplő, Mark Strong szúrt le. Aztán megint átírták a forgatókönyvet, és ezek után lenyilaztak egy rajtaütés során. De közben Ridley rájött, hogy tulajdonképpen milyen remekül játszom, és a végén életben hagyott. Számomra ez a film tényleg happy enddel ért véget!

Kamarás: igazából show-man
A nézők március 18-tól csodálkozhatnak rá arra, milyen sokat ad hozzá az Igazából apa című új vígjáték jó hangulatához a város, ahol készült: Kecskemét. A filmet készítő színészek azonban nyár óta tudják ezt: a forgatásra ugyanis mindannyian leköltöztek a napsütéses városba, és egy közös szállodában készültek a filmezésre – gyakran hajnalig.
A két férfi főszereplő, Kamarás Iván és Kaszás Géza már az első nap nagyon összehaverkodott: mindkettejüknek Ruszt József volt a mestere, és ez már elég volt ahhoz, hogy az első éjszakát – a rendező szigorú takarodó-rendelete ellenére – színházi anekdoták felelevenítésével töltsék. Kamarás Iván az összes közös ismerősről paródiát adott elő. És mert kicsit sem volt halk, fokozatosan a többi színész is átjött a szobába: Gryllus Dorka, Polyák Lilla és Rudolf Péter is órákon át lelkesen hallgatta, ahogy Kamarás a kollégáit parodizálja – hajnali kettő körül pedig a színészek arra lettek figyelmesek, hogy a szomszéd szobából is nevetés szűrődik át: a falak vékonyak voltak, és a szálloda többi lakója is a Kamarás-show-t hallgatta.

Rachel Weisz boldogságdiétán
Valósággal ragyog a majdnem 40 éves Rachel Weisz, ezért lépten-nyomon megkérdezik tőle, milyen divatos csodakúrával tartja magát tökéletes formában. A magyar származású Oscar-díjas színésznő titka nagyon egyszerű: boldog, és ettől olyan üde. – Életemben soha nem diétáztam, viszont eszem piros húst, iszom alkoholt, és nem járok semmilyen edzésre, csak a kisfiam után futkosok a parkban – mondja Rachel. – Boldog vagyok, és talán ez van rám jó hatással. Minden sikerült nekem az életben: szép családom van, folyton új szerepekkel keresnek meg, szeretnek az emberek, s emiatt tele vagyok pozitív energiával.
Rachel Weiszt legközelebb a Komfortos mennyország című filmben láthatjuk, amely Alice Sebold Magyarországon is sikeres bestselleréből készült.

Éli díja
Díjak szezonját éljük: a különféle filmes szervezetek és szakmai kamarák még a tavasz beköszönte előtt áttekintik az előző év mozis termését, és díjakat osztanak. A Tudományos-fantasztikus, Fantasy és Horrorfilmek Akadémiájának tagjai is elkészítették a legjobbak listáját: minden kategóriában öt jelölt került be a kiválóak közé: hogy közülük ki kapja végül a Saturn-díjat, az a június 24-i burbanki díjátadó gálán fog kiderülni.
Idén szinte természetes, hogy a legtöbb jelölést, összesen tízet, az Avatar kapta. De a rajongók és a szakma legnagyobb egyetértése az Éli könyve (The Book of Eli, hazai bemutató: február 25.) két jelölését fogadta: különösen a legjobb férfi főszereplő, Denzel Washington díjra érdemességében ért mindenki egyet.
"Meghat ez a figyelem, és nagyon örülök a jelölésnek" – nyilatkozta Denzel Washington. – Már csak azért is, mert nagyon élveztem az Éli könyve forgatását. Ennyit talán még egy film kedvéért sem bunyóztam: olyan filmem már volt, amiben rengeteget kellett futnom, de most igazi közelharcot kellett produkálnunk: karddal, ököllel, pisztollyal, mindenfélével. Én is meglepődtem rajta, mekkora örömömet leltem benne; hogy ezután a közönségnek meg a kollégáknak is tetszik, amit csináltunk, az csak a ráadás.

Hatalmas siker a Viharsziget
A vártnál is jobban nyitott a Viharsziget: az első hétvégén több mint 40 millió dollárt hozott Észak-Amerikában. Martin Scorsese rendező és Leonardo DiCaprio immár negyedik alkalommal dolgozott együtt, s eddig ez a film a legsikeresebb közös munkájuk.
A fényes siker nyomán elhallgattak a károgók, akik tavaly októberben rossz előjelnek vélték, hogy a Paramount stúdió négy hónappal eltolta a film bemutatóját. Volt, aki azt gondolta, valami nem stimmel a Viharsziget körül, holott csupán arról volt szó, hogy a stúdió megfelelő figyelmet szeretett volna fordítani erre a filmre is – a tavalyi év végén két másik sikervárományos produkciójukra koncentráltak, ezek voltak az Egek ura és a Komfortos mennyország.