Mozis sztárpletykák: Crowe, Jolie, Worthington

Mostani válogatásunkból kiderül miért nem ment el Angelina Jolie az idei Oscar-gálára, Russel Crowe hol tarja az Oscarját, Matt Damon kisebbségi érzéssel küzd valamint, hogy Robert de Niro megint éjszaka rohan.

Russell Crowe a tyúkólban tartja az Oscarját
Az Oscar-gála után illő megemlékezni a korábbi nyertesekről, illetve arról, hol őrzik a becses trófeát. Ha igazak a hírek, Russell Crowe ausztrál farmján egy tyúkólban tartja az aranyszobrocskát, mert szerinte arra ösztönzi a baromfikat, hogy nagyobb tojást tojjanak. Meglepően sok sztár a vécében tárolja az Oscart, így tesz például Elizabeth Taylor, illetve ott őrizte a már elhunyt Marlon Brando is. Sokáig Jodie Foster is a kicsiny helyiségben nézett farkasszemet a szoborral, de kiderült, hogy ott rozsdásodik, ezért kitette a konyhában az ablakpárkányra, hogy érje kicsit a nap. Szegény Cate Blanchett kénytelen a zongorán tartani az ereklyét, mert az összes barátja szereti megfogdosni: először kipróbálják, tényleg olyan nehéz-e, mint mondják, aztán pózba vágják magukat, és megkérik a háziasszonyt, fotózza le őket. Dustin Hoffman sokáig a szekrényben rejtegette a két szobrát, mert szerinte amíg a kandallópárkányon álltak, nagyon furcsán stírölték. Ma a dolgozószobát díszítik, mert amióta a sztár pszichoterápiára jár, azt mondja, már nem bámulnak rá. Amikor Morgan Freeman 1988-ban átépíttette a házát, az egyik munkás tréfából kialakított neki egy sarkot a könyvtárszobában, és odatett egy táblát: No Parking, Oscar Only. Freeman aztán megkapta a szobrot a Millió dolláros bébiért, és odatette bérelt helyére. A legegyszerűbb helyzetben viszont a szeleburdi Whoopi Goldberg van: ő simán elhagyta az Oscarját egy költözés során, így nem kell azon törnie a fejét, mi volna a legméltóbb hely számára.
A felsoroltak közül két Oscar-díjast hamarosan együtt láthatunk viszont egy izgalmas kalandfilmben: Cate Blanchett és Russell Crowe a Robin Hoodban alakítanak szerelmespárt, továbbá sokat kardoznak és nyilaznak majd.

Jolie nem ment Oscarra
Az idei Oscar-gáláról valami nagyon hiányzott: a mozivilág legünnepeltebb párosa, Angelina Jolie és Brad Pitt úgy döntött, hogy inkább a gyerekeikkel maradnak, és egy családi túrán élvezik Velencét. A színészpár négy gyerekével, Maddoxszal, Paxszal, Shiloh-val és Zaharával együtt fedezi fel a gyönyörű várost – Jolie Olaszországban forgat, és a munka hosszú szüneteiben a szűk utcákban és a csatornák partján gyönyörködnek a látnivalókban. Vízitaxin utazgattak, a Szent Márk téren fényképezték egymást, és egy órára megszálltak egy játszóteret.
Angelina Jolie ezúttal a családanyaságot választotta a showbusiness helyett, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudna váltani: legközelebb a Salt ügynök (Salt, hazai bemutató: augusztus) című akciófilmben Liev Schreiber elől menekülve fogja bizonyítani, hogy sok gyerek mellett is formában maradhat az ember: Phillip Noyce akciófilmjéban kémkedéssel megvádolt CIA-ügynököt alakít, aki a maga kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

A titán ajándéksöre
Az Oscar-díjat átadó gálán nagy dolgok dőltek el a színpadon, de az érdekesebb események néha máshol estek meg: például a büfében.
Sam Worthington-nak természetesen ott kellett lennie az eseményen, hiszen az Avatar az év egyik legtöbbet jelölt filmje volt. A színész, aki legközelebb A titánok harca (Clash of the TItans, hazai bemutató: április 15.) című látványos akciófilmben bizonyítja tehetségét, híres az egyszerű ízléséről. A bárpultnál is csak sört kért, bár gyors egymásutánban kettőt. Amikor viszont visszatért volna a nagyterembe, észrevette, hogy egy fitying sincs nála. A titánok harcá-ban szörnyekkel, démonokkal és embernagyságú skorpiókkal küzd meg, most mégis ijedtnek tűnt: de szerencsére nem történt baj, a pultnál szolgálatot teljesítő pincér elegánsan elengedte a sztárvendég tartozását.

Matt Damon: örök második?
Holywood egyik kedvenc sztárja állandó kisebbségi érzéssel küzd: Matt Damon úgy gondolja, rá mindig csak azután gondolnak a rendezők, hogy Brad Pitt visszaadott egy szerepet. – Általában másodhegedűs vagyok – panaszkodik a negyvenéves sztár. – Mi volt a Ryan közlegény megmentésében? A címben az általam játszott karakter neve virított, közben az egész film Tom Hanksé volt, én csak ürügyként szerepeltem. Azóta is kísért a gondolat, hogy mindig másvalaki az igazi sztár, én meg a futottak még kategóriába tartozom. Ma is, ha megkeres egy rendező, hogy szeretne velem forgatni, rögtön az jut szembe: mi van, Brad nem ért rá?
Persze azért nincs oka panaszra Damonnek, hiszen a Bourne-filmekkel igazán sikerült fölverekednie magát a csúcsra, Ám így sem elégedett. – Nagy álmom egy ütős vígjáték, mint mondjuk A 40 éves szűz. Csakhogy ez nagyon nehéz dolog: borzasztó kevés olyan komédia készül, amire igazán érdemes energiát fordítani. De ha egyszer megtalál, azonnal igent fogok mondani!
Matt Damont legközelebb a második és harmadik Bourne-filmet jegyző Paul Greengrass rendezte Zöld zónában láthatjuk. Katonát alakít, aki tömegpusztító fegyverek után kutat Irakban, ám helyettük egy nagy átverésre bukkan.

Butler újratöltve
Gerard Butler az életben legalább annyira vagány, mint a filmjeiben. Még. A skót színész, aki legközelebbi filmjében, az Exférj újratöltve (The Bounty Hunter, hazai bemutató: április 1.) című vígjátékban Jennifer Aniston-t – a történet szerint egykori feleségét – üldözi, hogy börtönbe csukassa, kezdi többre becsülni a csendes nyugalmat.
– Imádok mozogni, pörögni, utazni – nyilatkozta Butler. – Még most is bevállalom a régifajta, sátras, erdei túrákat, bár nemrégiben egy szuperszonikus kisgép pilótafülkéjében utazhattam, és azt is nagyon élveztem. Az Exférj újratöltve forgatása után tavaly öt hetet töltöttem Indiában: külön élveztem, hogy senki nem ismert meg, és végre megint nyugodtan bóklászhattam az utcán. Mostanában egyre jobban élvezem, mikor a barátaimmal vagyok, vagy színházba megyek. Lehet, hogy egy kicsit fáradok. Remélem, ezt senki nem veszi észre, csak én.

Robert de Niro megint éjszaka rohan
A Universal stúdió bejelentette, hogy Robert de Niro leszerződött az Éjszakai rohanás 2-re. Az 1988-ban bemutatott, frenetikus sikerű első részben az Oscar-díjas sztár Jack Walsh fejvadászt alakította, aki a maffia könyvelőjét (Charles Grodin) próbálja leszállítani a megrendelőnek, és a New Yorktól Los Angelesig tartó hajszában meg kell küzdenie más fejvadászokkal, a maffiózókkal és az FBI-jal is. A projektről egyelőre csak annyit tudni, hogy de Niro ezúttal fiatal partnert kap, és legalább annyi lövöldözés meg poén lesz a filmben, mint legutóbb.
Amíg az Éjszakai rohanás 2-re várunk, találkozhatunk Robert de Niróval az Apádra ütök és a Vejedre ütök várva várt folytatásában.