Rockmaraton: most megveszed a jegyed!

Rockmaraton, az Ajándékfesztivál – hirdeti magát honlapján a malomvölgyi metálőrület, és joggal: június 20-áig a 7 napos rendezvényre féláron, alig 6000 forintért lehet online jegyet rendelni. A portált a friss hírekért és a szavazásért is érdemes sűrűn látogatni.

Pécs könnyűzenei élete igen változatos, több tucatnyi tehetséges, fiatal együttes működik itt, ráadásul népszerű fesztiválok csábítják ide évről évre a rajongókat. Idén a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program jegyében rendezik meg a pécsi Malomvölgyi Arborétumban a Rockmaratont. A július 5-11-éig tartó nonstop rock-punk-heavy metal fesztivál honlapja, a www.rockmaraton.hu izgalmas meglepetésekkel szolgál. „Aki rákattint az online jegyrendelés bannerre, most kevesebb mint féláron, 5990 forintért juthat hozzá a hetijegyhez” – hangsúlyozta Varga Zoltán, a patinás rendezvény operatív főszervezője, hozzátéve, hogy a vásárló automatikusan a ticketportal.hu-n találja magát. „A lehetőség június 20-áig él, ezt követően elővételben 12 900, a helyszínen 14 900 forintba kerül majd a heti belépő, úgyhogy érdemes résen lenni, ekkora kedvezmény még soha nem volt a fesztivál történetében.”

A rendezvény 150 zenekart vonultat fel, közülük 16 külföldit: Indiától az USA-ig ér a kör, ahonnan együttesek érkeznek Pécsre, Európa Kulturális Fővárosába. A zenekarok négy színpadon várják a nagyérdeműt, de amint az már megszokott, lesznek kísérőprogramok is, köztük különböző sportlehetőségek. A fellépők sora szinte teljesen végleges, a teljesség minden igénye nélkül itt lesz a The Exploited (GB), az Ensiferum (Fin), a Mayhem (N) és az Iron Maiden korábbi énekese Blazy Bayley (GB) is. A hazai sztárok közül mások mellett fellép Hobo, Deák Bill, a Republic, az Edda, a Pokolgép és az Ossian. Bár nincs igazán nyitott kérdés, a fesztivál honlapját érdemes sűrűn látogatni. Egyrészt rendkívül interaktív a felület, és szinte minden megtudható innen a résztvevő formációkról. Másrészt folyamatosan frissülnek rajta a rendezvény hírei.

Szavazni is lehet. Profi, legalább egy nagylemezzel rendelkező együttesek közül már választhattak a szemfülesebb honlaplátogatók. Nyílt viszont még a szavazás a fesztivál hivatalos pólójáról, és a nagy együttesek előtt tisztelgő, úgynevezett tribute zenekarok közül is beszavazhatnak még egyet a rajongók.