AZ AC/DC és az Iron Man 2 is uralja a listákat

Az április 19-én napvilágot látott új AC/DC Iron Man 2 album - a Vasember 2 című filmben elhangzó AC/DC klasszikusokkal - világszerte az albumeladási listák élvonalában nyitott.

#1 pozíciót ért el megjelenésének első hetében (még a mozifilm premierje előtt) 12 országban, köztük Nagy Britanniában, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Svédországban, Belgiumban, Új-Zélandon, Írországban, Görögországban, Japánban, Hong Kongban és a Közép-Keleten. Ezen felül további 13 országban ért el top5-ös helyezést: Ausztráliában és Kanadában #2, Dániában #3, az Egyesült Államokban, Norvégiában, Olaszországban és Spanyolországban #4, míg Hollandiában, Franciaországban, Lengyelországban, Finnországban és Mexikóban is #5 pozícióban szerepel. Hazánkban szintén #4 pozícióban nyitott a lemez, mellyel az elmúlt hét legjobban fogyó nemzetközi kiadványa volt.

Az Iron Man 2 (Vasember 2) mozifilm is fantasztikusan startolt, múlt hét szerdai premierje óta máris 100,2 millió dolláros bevételt termelt 53 ország 6764 moziteremében. A bevételi rekordokat döntő 2008-as film folytatása #1 pozícióban nyitott 52 országban abból az 53 országból, ahol már bemutatták (Kínában, Indiában, Törökországban, Németországban és Japában még csak ezután lesz a premier), és számos helyen újabb rekordokat állított fel (az első részhez képest átlagosan 26%-kal nőtt az első heti jegybevétel).

Nagy Britanniában a film 12,2 millió dollár bevételt hozott, mely 49%-kal több, mint az első rész ugyanezen időszakra vonatkozó bevétele, míg Koreában 10,8 millió dolláros bevételt generált a film, mely 79%-kal haladja meg az első film első heti bevételeit (míg 25%-kal a Pókember 2-ét és 126%-kal A Sötét Lovagét). Ausztráliában 8,8 millióra rúg a bevétel, mely 52%-kal több, mint a Vasember első részének bevétele, míg Franciaországban 8,2 millió, mely 21%-kal több mint 2 éve.