Túl jó nő a csajom

Évente legalább egy csajozós tinifilm megjelenik a mozikban, melyek valamilyen szinten mindig is az Amerikai pite sikerére vágynak. Sokuk sajnos közelébe se ér a klasszikusnak, bár egyesek új ötletekkel megközelítik, ilyen a Superbad is. A "Túl jó nő a csajom" is valami új körítéssel szeretné bemutatni, milyen egy átlagos srácnak leakasztani egy (jó) nőt.

A film - a trailere alapján - egész jónak tűnik, így én már nagyon vártam, mikor nézhetem meg a filmet a moziban. Sajnos, csalóka volt a trailer, "túl jól vágták össze" illetve minden jó poént belevágtak, így már a filmben nem ér minket semmilyen meglepetés. Kár. Pedig az alapkoncepció érdekes: egy teljesen átlagos srác és egy okos bombázó megtalálhatja-e együtt a boldogságot? Még a repülőtéri közeg is jót tesz a filmnek.

Hiába mindez, a poénok laposak, a megszokott szerelmi hullámvölgyön kívül nincs semmi izgalmas a cselekményben. Beleszövik, hogy a csajnak van egy testi hibája, ami miatt szakított vele a régi barátja - már egyből gondoltam, hogy ebből se tudnak kihozni semmit. És igazam volt. Ugyanígy a lány régi barátjával, a jóképű pilótával se teszik izgalmasabbá a filmet, hacsak egy kicsit csiszoltak volna a karakterén, de így?

A "Túl jó nő a csajom" sajnos beáll az egyszer nézhető tinifilmek sorába. Nem könnyű jó filmet készíteni a tinikről és/vagy tiniknek - most is bebizonyosodott: nem igazán sikerült.

6/10 pont

Túl jó nő a csajom (She's Out of My League) - amerikai romantikus vígjáték, 104 perc, 2010
rendező: Jim Field Smith
szereplők: Jay Baruchel (Kirk Kettner), Alice Eve (Molly)