Marton László: Távolodó

Új kötettel jelentkezik a könyvesboltok polcain Marton László. Az irodalmi alkotásairól, valamint zenei-rádiós, újságírói és szervezői tevékenységéről ismert szerző

ezúttal személyes hangú novelláit gyűjtötte csokorba. Az új kötet életrajzi regénnyé összeálló novellafüzér. Egy korszak, a rendszerváltást megelőző és követő csaknem húsz év személyes története bontakozik ki a szövegekben. Ahogy a háttérben dübörgő rockból világzene lesz, úgy módosulnak az idők során fel-felbukkanó motívumok, talán csak a fanyar mosoly és a „sodródó lendület” marad azonos. És persze a mesélő hangja, akinek egyéni látásmódja és pontos megfigyelőkészsége letehetetlen olvasmánnyá teszi a könyvet.

Marton László magyar-történelem szakos tanárként kezdte pályafutását, 1990-től 2006-ig a Magyar Narancs zenei szerkesztője, számos könyv szerzője, a világzene legnagyobb hazai szakértője.1996 és 2000 között a fertőrákosi Világzenei Vándorfesztivál társszervezője, 2000-től a Sziget Világzenei Nagyszínpadának művészeti vezetője, 2005-2009 között a Művészetek Palotája világzenei tanácsadója, 2006-2009 között a Nemzeti Kulturális Alap Zenei Kuratóriumának volt a tagja.