Rekordot döntött a Néprajzi Múzeum a Múzeumok Éjszakáján

Az adatok összesítése még folyik, de valószínűsíthető, hogy a Néprajzi Múzeum lesz a leglátogatottabb intézmény a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatban.

Minden eddiginél magasabb látogatószámmal büszkélkedhet a 2010-es Múzeumok Éjszakáján a Néprajzi Múzeum. 2006-ban közel 12.000-en látogatták meg a Múzeum kiállításait és rendezvényét az „év leghosszabb éjszakáján”, míg 2010-ben több mint 17.000-en voltak kíváncsiak a nyitott Néprajzi Múzeum kínálatára.

Folyamatosan sorban álltak a látogatók az Éjszakán utoljára látható az Aranyba rejtett arcok-aranymaszkok Ázsiából. A Zelnik-gyűjtemény a Néprajzi Múzeumban című tárlaton. A kiállítás által ihletett Időszövet című tradícionális jávai tánc-és wayangest, mely Gergye Krisztián és Dus Polett munkája, óriási sikert aratott.

A Triginta Percussion örömzenéjének, az indonéz szigetvilág Arum Melati tánccsoport által előadott hagyományos táncainak, a Yava együttes világzenei koncertjének fogadtatása is mutatja, hogy milyen nagy érdeklődés van a délkelet-ázsiai kultúra iránt.