A legkékebb tűzfalképet választotta a Király utcai közönség

Megszületett a végeredmény: a legkékebb képet szeretnék látni a Király utcában élők a játszótér melletti tűzfalon.

A lokálpatrióta művészek alkotásaira június óta szavazhatott a közönség, és szeptemberben kerülhet fel a tűzfalra a győztes festmény. Az Élő Tűzfalak Budapest Csoport és a Studio Metropolitana újabb erzsébetvárosi tűzfalakat varázsolna barátságosabbá.

Még júniusban, a Múzeumok éjszakáján mutatták be azt az öt képet, amelyekre a zenés fényfestés után szavazhattak a Király utcai lakók. A több mint egy hónap alatt csaknem 200 szavazat érkezett a kihelyezett gyűjtőládákba és az interneten is. A voksok csaknem felét a 4-es számú kép kapta, így szeptembertől ez díszíti majd a játszótér melletti tűzfalat.

Taskovics Éva és Ocztos István, az Élő Tűzfalak Budapest Csoport alkotói elsősorban Erzsébetváros tűzfalait újítanák meg a Király utcaihoz hasonlóan, de a jövőben barátságosabbá tennék a külső kerületek zord falfelületeit is. "Szeretnénk, ha a Király utcai alkotásunk példaértékű lenne minden kerület számára, hiszen amellett hogy az adott városrész utcaképe is vonzóbb lesz, az ottani lakások használati és élvezeti értéke is nőni fog” – mondta az eredmények összegzése után Ocztos István ötlet- és projektgazda.

A városkép-megújító kezdeményezésben részt vett a Studio Metropolitana (SM) városfejlesztő műhely is. „A tűzfalak mint alternatív közterek ehhez hasonló megújításával, valamint az alkotók, a kerület és a lakók között kialakult párbeszéd eredményeként egy jobb és szerethetőbb várost kapunk” – emelte ki Demeter Anna, az SM Köz-Tér Programjának projektvezetője.