Egon és Dönci Brazíliába utaznak

Magyar Ádám egészestés animációs filmje, az Egon és Dönci a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Festival Internacional de Cinema Infantil (FICI) vendégeként Brazíliában szerepel.

A fiatal közönség számára filmeket felvonultató fesztivál 2003 évi elindulása óta a szegény sorsú fiatalok számára kívánja elérhetővé tenni a mozizás élményét és bemutatni számukra a világ számos nagy sikerű gyermekeknek szóló filmalkotását. Filmeket nem csak a fővárosban Rio de Janeiróban, hanem október elsejéig valamennyi jelentősebb brazil városban levetítik a gyerekeknek.
Az idei seregszemlén 90 filmet mutatnak be a szervezők a – tervezettek szerint – több mint 100.000 fiatal néző számára, akik többsége az állami iskolák padsoraiból látogathat el a fesztiválra.

Az Egon és Dönci nem első alkalommal látogat el a Dél-Amerikai kontinensre. Az elmúlt év tavaszán Argentínában a Buenos Airesben megrendezett Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente (BAFICI) eseményen vendégszerepelt.

Legutóbb pedig a The International Festival of Children Cinema of Santo Domingo fesztiválon láthatta a közönség július utolsó hetében a világűr felfedező Egon és torkos macskája, Dönci kalandjait.