Tarr filmje a Berlinale versenyében

Nyilvánosságra hozták a február 10-én kezdődő 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramját. Hosszú évek után újra lesz magyar versenyfilm a kulcsfontosságú nemzetközi seregszemlén, a Berlinalén.

Az 1951-ben alapított fesztivál az év első filmes világtalálkozója; a filmművészet és a filmszakma legfontosabb nemzetközi eseménye a májusi cannes-i fesztivál előtt.
A filmművészet kiemelkedő újdonságait felvonultató rangos válogatásban lesz Tarr Béla A torinói ló című új alkotásának világpremierje. A Berlinale programját idén is közel 4000 film közül választották ki a szervezők.

A torinói ló nemzetközi koprodukcióban készült a T.T. Filmműhely, a francia MPM Film, a svájci VEGA Film, a német zero Fiction és az amerikai WWW részvételével, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, az OKM és az NKA támogatásával.
Tarr Béla nyolcadik játékfilmjét állandó alkotótársaival közösen jegyzi. A forgatókönyv Krasznahorkai László és Tarr Béla közös műve. A film társrendezője és vágója Hranitzky Ágnes, zeneszerzője Víg Mihály. A torinói ló című filmet Fred Kelemen fényképezte, delegált producere Téni Gábor.
A film főbb szerepeiben a Tarr-filmekből jól ismert Bók Erika, Derzsi János és Kormos Mihály látható.