Idén ünnepli 60. születésnapját Balázs Fecó

Balázs Fecó 2011. március 2-án hatvan esztendős! Ebből az alkalomból október 21-én jubileumi nagykoncertet ad a Budapest Sportarénában, szeptemberre a teljes eddigi életművét átfogó válogatásalbummal jelentkezik, amelyhez duettet énekel többek között Oláh Ibolyával és Deák Bill Gyulával.

A legendás művész, aki 2010-ben Fonogram Életműdíjat kapott, rajongóit október 21-én jubileumi nagykoncerttel örvendezteti meg a Papp László Budapest Sportarénában. A "Balázs Fecó 60" címmel megrendezésre kerülő születésnapi koncerten Fecó barátai is fellépnek, többek között az X-Faktor mentora, Keresztes Ildikó, Zorán és a Korál. A nagyszabású bulin elhangzanak a legismertebb dalok a több mint 40 éve a pályán lévő énekestől, aki a koncert programját így jellemzi: "Javarészt az elmúlt negyven-egynéhány év zenei világából fogok válogatni. Azokból, amik az én főbb állomásaimat végigkísérik napjainkig. Így ami az első zenekarom volt a '60-as években, a Neoton együttes, a legendás Taurus együttes, majd a Korál és a szóló dolgaim következnek." "Külön érdekesség, hogy mivel nagyon passzol a szimfónikus hangzás ezekhez a dalokhoz, ezért rendhagyó módon a színpad megosztva teret ad egy hagyományos rockzenekarnak, valamint lesz egy 100 tagú szimfónikus zenekar és ezek váltakoznak egymással." - tette hozzá a művész.

A "Csak az évek múltak el, a többi nem" munkacímű, a teljes eddigi életművet átfogó válogatásalbum felvonultatja Fecó legnagyobb slágereit, de számos új felvétel is készül az album kapcsán. A kiváló művész a készülő albumról egy érdekes információt árult el: "Míg az ezt megelőző lemezen csak lírai dalok voltak, addig ezen lesznek olyanok is, amelyek egy tempósabb zenei világot képviselnek." Fecó februárban már rögzítette is Oláh Ibolyával a Kölykök a hátsó udvarból című Korál dalt, amelynek ősbemutatóját a Sony Music zártkörű rendezvényén tartották. A másik már készülő új felvétel a Deák Bill Gyulával közösen előadott "A másik oldalon" lesz.