Úton a bohém betyárok

Hamisítatlan erőspistaként fűszerezi a hazai zenei-kondér felhozatalát a 2009 hajnalán formálódott Bohemian Betyars. Az itthoni piacon egyedülálló roma-punk-ska-balkáni zenét toló banda mostanában első lemezét készíti, mely tavasszal mutatkozik majd be. A “magyar Gogol Bordello” addig is járja az országot, klubról-klubra.

A Bohemian Betyars zenekar 2009 hajnalán alakult, amikor még a macskák is aludtak. Az énekes (Szűcs Levente), és a villanygitáros (Mihályfi Máté), egy borozással, és pálházi lófingató pálinkázással eltöltött este után, az árokparton muzsikálva kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. Miskolc zenetudó ifjai közül toboroztak még egy hegedűst (Palágyi Máté), egy szaxofonost (Hajnal Ferenc), egy bőgőst (Fehér Gábor), és egy dobost (Fellegi Kristóf). Ezzel meg is született a hat tagból álló zenekar. A hegedűs, és a bőgős népzenei/néptáncos múltját összekeverték a többi tag rockos, alternatív vonalával, beleöntötték egy nagy kondérba, majd megfűszerezték a punk, a ska, és a cigány/balkáni népzene elemeivel. A névválasztással kapcsolatban Palágyi Máté elmondta: “A név kiválasztása nehéz feladat volt, hiszen tükröznie kellett a zenekar irányvonalát. Több név is felmerült (Bukake Party, Manouch Cuci, Super Taranta, Panel Palinka), de a végső voksot a Bohemian Betyars mellett tettük le, utalva ezzel a bohém, művész életmódra, a magyar hagyományokra.”

A zenekar már fellépett számos nagyfesztiválon és a nagyvárosok klubjaiban sem ismeretlen. Márciusban is aktívan tunézik, s ahol megjelennek, a hangulatot - a maguk módján őrült zenekartagok mellett - a lendületes, pörgős számok garantálják.

Fellépési időpontok:

  • Márc. 18 - Sopron - Experience (700 Ft)
  • Márc. 19 - Keszthely - 512 klub (700 Ft)

  • Márc. 26 - Nyíregyháza - Hell Music Café (ZUP, azaz a Záhony Unplugged Projectel) (800 Ft)

  • Márc. 28 - Budapest Rocktogon (Dj Superstereo balkan party) (700 Ft)