Moby: Destroyed

Május 16-án lát napvilágot Moby új lemeze, a Destroyed és ezzel egy időben egy fotóalbum is, amely saját alkotásait tartalmazza.

A művész kiadójánál, a Little Idiot-nál megjelenő Destroyed című album CD-n, bakeliten és digitális formátumokban lesz elérhető. A lemez a szintén Destroyed címen megjelenő fotókönyvhöz csomagolva is megvásárolható lesz. A Damiani által kiadott könyv keménykötésű változata 128 oldalas és 55 fotót tartalmaz, amit személyesen Moby készített a világ különböző tájain. A 9. stúdióalbumának születését egy ingyenes digitális EP megjelenéssel koronázza meg (a www.moby.com oldalon), ami 3 dalt tartalmaz az új lemez anyagából, ráadásként egy Moby rendezte rövid filmtrilógia is felkerül a honlapra.

2011. április 15. 10:29 - Moby: Destroyed ©Moby: Destroyed
Moby: Destroyed

A Destroyed a színfalak mögé is betekintést adó nemzetközi ‘Odüsszea’ Moby kalauzolásában, amely bevezet minket a turnék árnyékos világába, a mesterséges terekben, hotel szobákban, repülőtereken és a backstage-ekben töltött magányos órákba. A lemez és fotóalbum kombináció segítségével beléphetünk Moby birodalmába, a kiadványon keresztül közvetlen rálátást kapunk az alkotás folyamatára. A zene és a képek egy időben készültek, közös téma: a turnék furcsa, fennkölt világa. A Destroyed dalait éjszaka írta meg Moby a világ különböző tájainak hotelszobáiban. A dalok egyszerre idézik fel az éjszaka aggasztó elszigeteltségét, és e csöndes magány kényelmét. A elme rejtett melódiáiban dúskáló15 vadonatúj dal egyszerre atmoszférikus és nyugtalanító A lemezt Moby producerelte, és Ken Thomas keverte (aki korábban David Bowie-tól kezdve, a Queen-nen keresztül Sigur Ros-ig és az M83-ig szinte mindenkivel dolgozott már…). A felvételek vintage analóg eszközök bevetésével készültek, és egy 1972-es abbey road-i Neve pulton keverték meg a track-eket. A végeredmény egy koherens album, ami teljes látképet ad az alvó városok világáról.

Moby a zenéléssel együtt kezdett el fotózni, gyakorlatilag mindenhova elcipeli magával fényképezőgépét. A Destroyed címe és borítója egy LED biztonsági felhívás vége -Felügyelet nélkül hagyott poggyász bezúzásra kerül! -, amit egészen egyszerűen lekattintott New York la guadriai repülőterének egy elhagyatott folyosóján “Az egyik célom az, hogy a képeimen keresztül megmutassam, hogy ami normális és jelen dolog az valójában nagyon furcsa, és ami furcsa az valójában a jelen, hétköznapi, normális dolog.” – teszi hozzá Moby.

A megjelenéshez igazítva május 18-tól június 19-ig Moby képeinek teljes kollekciója megtekinthető lesz a camdeni Proud Gallériában. A művész legközelebbi nagy-britanniai fellépése pedig június 2-án lesz a londoni The Roundhouse-ban, de július 1-jén hazánkban is fellép a Volt Fesztiválon!