Szakácskönyvek a Corvinától

2012. január 31. 14:39 - kenyér ©A Kiadó „Legfinomabb” sorozatában Frank Júlia újabb receptjeit olvashatjuk. Az egyik legismertebb magyar szakácskönyvíró kis könyvei tematikusan tartalmazzák a recepteket a kenyérsütéstől kezdve a fogyókúrás ételeken át a befőttek, lekvárok eltevéséig. Mindenki találhat kedvének és pénztárcájának is megfelelő ételleírásokat.

Frank Júlia:

  • A legfinomabb bundázott ételek
  • A legfinomabb kenyerek, péksütemények és kelt tészták
  • A legfinomabb sajt- és tojásételek
  • A legfinomabb tepsis ételek
  • A legfinomabb egészséges ételek
  • A legfinomabb magyaros ételek
  • A legfinomabb olcsó ételek
  • A legfinomabb fogyókúrás ételek
  • A legfinomabb szárnyas ételek
  • A legfinomabb egytálételek
  • A legfinomabb befőttek és lekvárok

Jó bornak is kell a cégér, mondja a közmondás. Miért ne „reklámozzuk” magyar ételeinket? Van külföldi ismerősünk, akinek összefut a szájában a nyál, ha valami jó magyaros kajáról esik szó? Esetleg szívesen megfőzné a megkínált vagy megrendelt ételt otthon maga is?

Gundel Károly: Kis magyar szakácskönyvét angolul és németül is megjelentette a Kiadó. Igazán jó ajándék a magyar konyha iránt érdeklődő külföldi ismerőseinknek (is).