Megjelent Paulo Coelho Az alkimista című kötetének ünnepi kiadása az Atheneaum Kiadónál

Paulo Coelho: Az alkimista – évfordulós kiadvány. Fordította: Simkó György, Piros Ákos. Az élet mindennapi csodái. Végtelen utazás lelkünk mélyére. Az alkimista nemzetközi bestseller, mely rajongók millióit bűvölte el szerte a világon.

Egy Santiago nevű andalúziai pásztorfiú történetét meséli el, aki elhagyva szülőföldjét, átszeli az észak-afrikai sivatagot, hogy ráleljen a piramisok alatt rejtőző kincsekre. Vándorlása során egy cigánylánytól, egy magát királynak nevező férfitól és egy alkimistától kap útmutatást. Világi kincseket keres, ám utazása végén valódi gazdagságra lel: felfedezi az emberi lélek mélységeit.

A pásztorfiú meséjének egyszerűsége megragadó, a belőle áradó bölcsesség tiszta és erőteljes. Emberséges, örök és szépséges üzenete szerint, ha figyelünk szívünk zenéjére, álmainkat követve megváltoztathatjuk a világot.

Paulo Coelho napjaink egyik legkedveltebb írója. Könyvei több mint 168 országban 73 nyelven jelentek meg, és 140 millió példányban keltek el. 2002 óta a Brazil Irodalmi Akadémia tagja. Számos rangos nemzetközi elismerésben részesült: a Világgazdasági Fórum Kristály-díjával és a Francia Nemzeti Becsületrend Lovagi címével is kitüntették. 2005-ben a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként a Budapest Nagydíjat is átvehette. 2007 óta az Egyesült Nemzetek békenagykövete. A legtöbb nyelvre lefordított könyv szerzőjeként bekerült a Guinness-világrekorderek közé.