36 generáció vérrel és szenvedéllyel teli krónikája

Április 8-án megjelenik Gabi Gleichmann családregénye, A halhatatlanság elixírje!
A szerző a Könyvfesztivál idején Budapestre látogat!

 2013. március 25. 16:48 - halhatalanság ©halhatalanság

A könyvről:

A halhatatlanság elixírje

Fordította: Papolczy Péter
A Spinoza család az ősidőktől fogva zsidó volt, talán inkább a körülményeknek, mint a meggyőződésüknek következményeként. Egy váratlan felfedezést követően a család egyik tagjának birtokába kerül az örök élet receptje, ami isteni adomány, de ördögi örökség is egyben. Ari Spinoza az utolsó sarj, kezében a múlt és a jövő: 36 generáció mágikus, vérrel és szenvedéllyel teli krónikája. Ősöké, akik ott voltak Európa történelmének legfontosabb pillanatainál, és döbbenetes titkok ismerői.

A halhatatlanság elixírje egyszerre torokszorító és humoros családregény az emlékezés erejéről, és mindazokról, akik leigázhatták volna a halált, de megelégedtek az örökkévalósággal...

2013. március 25. 16:48 - halhatalanság ©halhatalanság

Az íróról:

Gabi Gleichmann 1954-ben született Budapesten. Tízévesen szüleivel Svédországba költözött, ahol később filozófiát és irodalmat tanult. A 90-es években prominens kulturális újságíróként dolgozott, majd négy éven át (1990-94) a svéd PEN elnöke volt. Jelenleg feleségével és fiaival Norvégiában él, irodalomkritikus és az Agora Kiadó vezetője, többek között Nádas Péter műveit jelenteti meg norvég nyelven.
Első regénye, A halhatatlanság elixírje hetek alatt bestseller lett, több mint 14 országban jelenik meg a norvég kiadást követően.