Az Athenaeum Kiadó májusi újdonságai

Van benne nőknek szóló romantikus történet, van stocholmi és magyar krimi, van megható, de igaz történet egy gyógyíthatatlannal ítélt kisfiúról - tessék belenézni és lehet választani. Jó olvasást!


Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Fordította: Berta Ádám

2013. április 30. 9:33 - vad.jpg ©vad.jpg

Emma, a londoni balett gyönyörű és sikeres balerinája egy nap súlyos térdsérülést szenved. Ígéretes pályafutásának váratlanul vége szakad, szerelmi élete romokban, álmai szertefoszlanak. Menekülni szeretne a sorsa elől, ha kell, egészen a világ végéig. Egy titokzatos nagymamai örökség azonban mindent megváltoztat, és Emmát a zajos nagyvárosi életből egy varázslatos és ismeretlen földi paradicsomba repíti, ahol minden másképp van. Ami ott várja, az minden képzeletet felülmúl. Gyönyörű és rémisztő is egyben. Szenvedélyes szerelmek, sötét titkok és kegyetlen hazugságok szövevényes hálója, amit a családja generációkon át hordoz. És egy síron túli üzenet, ami megváltoztatja az életét, és erőt ad az újrakezdéshez. Megörökölhetőek a titkok? És a fájdalom? Örökül hagyható a boldogság, vagy akár a szerelem? Megható, érzéki és egzotikus romantika a vérbeli női regények kedvelőinek.


Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Fordította: Bihari György

2013. április 30. 9:33 - jodi.jpg ©jodi.jpg

Egy békés Pennsylvania állambeli amis kisvárosban halott csecsemőre bukkannak egy elhagyatott istállóban. A rendőrségi nyomozás során egyéb szörnyű titkokra is fény derül, és a közösség élete pillanatok alatt pokollá változik. A bizonyítékok a tizennyolc éves és hajadon Katie Fisher ellen szólnak, aki látszólag titokban szülte meg gyermekét, majd megölte az ártatlant. A nagyvárosi életből kiábrándult Ellie Hathaway ügyvéd elvállalja Katie védelmét, megpróbál utat találni az idegen kisváros lakóinak szívéhez, miközben nem is sejti, hogy olyan területre téved, ahol semmi sem az, aminek látszik, ahol nem csak egy igazság létezik, és ahol a bűnhődés és a feloldozás nem az ítélőszék kezében van. Ellie egyre jobban belegabalyodik a szövevényes ügy hálójába, miközben saját félelmeivel is szembe kell néznie, mikor egy férfi tűnik fel a múltból, rég eltemetett érzéseket, vágyat és szenvedést hozva magával...

 

Carin Gerhardsen: A Mézeskalács ház
Fordította: Teplán Ágnes és Markwarth Zsófia

2013. április 30. 9:33 - mézes.jpg ©mézes.jpg

Rejtélyes gyilkosságok tartják rettegésben Stockholm békés lakóit, a véres puzzle kirakása pedig Conny Sjöberg felügyelőre és kis csapatára vár. Sorra kerülnek elő a holttestek, egy zseniális és elfajzott sorozatgyilkos mestertervének áldozatai... de mi az indíték?
Harmincnyolc évvel ezelőtt kinyílt egy ódon villa kapuja, és kisereglett rajta egy csoport óvodás. Majd újra megcsikordult a rozsdás vasajtó, s félve előbújt még egy kisfiú és egy kislány. Ami ezután történt, annak nem lett volna szabad megtörténnie... Az igazság pedig elviselhetetlenül fájdalmas...
Carin Gerhardsen világhírű sorozatának első kötetében egy felejthetetlen sorozatgyilkos lelkébe látunk, aki céltudatos, kíméletlen és megállíthatatlan. A Mézeskalács ház igazi csemege a vérfagyasztó krimik szerelmeseinek.
A Stockholmban játszódó Hammarby-trilógia az egyre népszerűbb skandináv krimik rajongóinak új kedvence világszerte. Méltatói a The Wire (Drót) című tévésorozathoz hasonlítják; meglepő és fordulatos történet, hiteles szereplők, eszeveszett tempó. Stieg Larsson, Jo Nesbo és Camilla Läckberg olvasóinak kötelező.

 

Kovács Noémi: Lélekölő

2013. április 30. 9:33 - lélek.jpg ©lélek.jpg

2013, Budapest. Peter Page nyomozó egy rejtélyes gyilkosság kiderítésén dolgozik. A „Normafás” fedőnevű gyilkos nem először csap le. Áldozatai fiatal lányok, akiket megbecstelenít, majd megöl. Módszere egyedi, nyomokat nem hagy. Page azonban egy fura sejtésből kiindulva új irányt ad a nyomozásnak, amiben segítői is akadnak, akikkel hamarosan egy szövevényes és gyilkos csavarokkal bonyolított hajszában találják magukat...
Kovács Noémi korábban a Tetthely főmunkatársa volt, első regénye valós nyomozási helyzeteket és karaktereket idéz meg, vérbeli magyar krimi, tele kulisszatitkokkal a kriminalisztika világából.


Pataki Éva–Vajda Anikó: Hamlet halott

2013. április 30. 9:33 - hamlet.jpg ©hamlet.jpg

Széplaki Tibor ünnepelt színészt holtan találják a lakásán. Salgó Anita nyomozó kapja meg az ügyet, aki biztos megérzéseiről híres, de ezúttal nagy bajba keveredik.
A média ráharap a sztorira, a híres meleg színész halálát öngyilkosságnak álcázták. Egy szélsőséges nézeteket hirdető erőszakszervezet halálosan megfenyegeti a fiatal rendőrlányt, miközben a politikai elit tagjai, jónevű pszichológusok és féltékeny színésztársak keverednek gyanúba; de kinek állt érdekében elhallgattatni a színészt, és mit tudott Széplaki? Pataki Éva bűnügyi története magával ragadó, húsba vágó, vérbeli „pesti krimi”.


Sztanó László: Sötét hajnal

Gyál határában a rendőrség egy fiatalember brutálisan megcsonkított holttestére bukkan. Egy világhírre pályázó amerikai zongoraművésznő plasztikai műtétre érkezik Budapestre a nemzetközi hírű Horgass professzorhoz, de a lány napok múlva nyomtalan eltűnik.
Egy amerikai újságírónő Stacy Wyatt is a fővárosba érkezik, az ő feladata megtalálni a műtétre váró lányt és „tálalni” a nagy sztorit a médiának.
A feladat azonban megoldhatatlannak tűnik, mintha egy elmebeteg gyilkos mozgatná a szálakat, és Stacy már maga sem tudja, vajon milyen szerepet szánnak neki; áldozat lesz, vagy ami még szörnyűbb, gyilkos.
A Sötét hajnal – akár a legjobb Stephen King sztorik – nyomasztó, sodró és pengeéles.


Martin Pistorius: Néma üvöltés
Fordította: K. Mente Éva

2013. április 30. 9:33 - csodák.jpg ©csodák.jpg

A 12 éves Martint egy ritka és kíméletlen betegség támadta meg. Először elvesztette a hangját, később kómás állapotba került, majd kerekesszékbe kényszerült. Az orvosok tanácstalanok voltak. Martin aggódó szüleivel közölték, hogy egy gyógyíthatatlan degeneratív betegség következtében a kisfiú értelmi képességei egy csecsemő szintjére zuhantak vissza, és legfeljebb 2 éve van hátra. Egy súlyosan beteg gyermekekkel foglalkozó intézménybe utalták, miközben Martin látszólag fel sem fogta mi történik vele. Nem beszélt, még csak nem is pislogott. Amit azonban senki nem sejtett, hogy a mozgásképtelen test börtönében egy érző és gondolkodó fiú lakott, élve eltemetve...
Martin szülei az orvosok ítélete ellenére sem adták fel a küzdelmet. Mindent feláldoztak, hogy újra mosolyogni lássák az egykor eleven és tehetséges gyermeküket. És a csoda megtörtént. Tíz évvel később Martin teste lassan ,,felébredt” hibernált állapotából, és ami még meglepőbb, kiderült, hogy a fiuk értelmes, gondolkodó felnőtt lett. Gyermek és férfi egyszerre, két lélek egy testben, aki nem emlékezett a betegsége előtti időkre, de a számítógép segítségével újra megtanult beszélni. Azóta megtalálta élete szerelmét, megnősült és sikeres vállalkozást indított. Mert élni jó, és a csodák megtörténnek, ha hiszünk bennük!
A Néma üvöltés végtelenül megható, őszinte és lélekemelő vallomás egy csodás felépülésről és a szeretet erejéről. Martin újjászületésének igaz története fontos üzenet minden érző ember számára, hogy értékeljük saját életünk minden percét, és az emberi akaraterő csodáját.