Korda György életmű-koncertturné

Korda György életmű-koncertturné. 55 éve a színpadon, élmény 19 magyar városban, 2013. októberétől decemberig.

Korda György 55 éve alkot, dolgozik, énekel, és minden kérésnek eleget tesz, ha a közönségről van szó. A közönség iránti feltétlen szeretetének és alázatának is köszönhető, hogy az 1958-ban először színpadra lépett előadóművész a mai napig óriási népszerűségnek örvend mind a fiatalok, mind az idősebbek körében. Korda György fáradhatatlan: hajtja a zene és az élet szeretete, minden koncertjén töretlen energiával, kedvvel, humorral szórakoztatja a közönségét.

„Csináljunk egy jó bulit…” - hangzott el Korda György szájából a varázsmondat, amely egy lavinát indított el. Az októberben indult turné nemcsak zeneileg csemege, hanem hangulatában is: archív fotók, videó-bejátszások, a pályatársak személyes visszaemlékezései varázsolják elénk az elmúlt több, mint fél évszázadot. Balázs Klári és Korda György nemcsak az életben, de a színpadon is elválaszthatatlanok, természetesen a legendás pár az életmű-koncertturnén is együtt lép a színpadra. A Korda György – Balázs Klári duót a közönség nagy megelégedésére Solymos Tóni vezetésével az Express Zenekar egészíti ki, és a Budapesti Monarchia Zenekar művészei is színpadon lesznek. Az Express Zenekar élőben kíséri a művészeket, míg a szimfonikusok eddig ismeretlen átiratokat is bemutatnak Korda György népszerű slágereiből. A közönség feltétlen kedvence, Korda György alig várta a turnét: „Budapesten már tíz éve nem volt nagy koncertünk, és a vidéki nagyvárosokban sem volt lehetőségünk nagyzenekarral fellépni, itt az ideje, hogy végre kárpótoljuk a közönséget. Az életmű-koncertturnén Magyarország szinte összes nagyvárosában elénekelhetjük a kedvenc slágereinket, és meglepetésként olyan dalokat is, amelyeket soha nem szoktunk. Ez a turné egy valódi időutazás lesz: archív fotók, videók idézik a régi időket, és a színpadon személyes, régi sztorikkal is szórakoztatjuk a közönséget. Külön öröm számomra, hogy 1985-ben énekeltem utoljára az Expressz Együttessel - akik több, mint 20 éve nem adtak együtt koncertet -, és most Solymos Tónival az élen a vendégeim. Hatalmas buli lesz, egy felejthetetlen színpadi show, ami remélem, hogy örökre bevésődik a közönség emlékezetébe.”

Az Express Zenekar izgatottan várja a nagy, közös visszatérést. Az Express Zenekart önálló turnén utoljára 1985-ben láthatta a közönség, majd hosszú éveken keresztül a Madách Kamara Színházban léptek fel, Hofi Gézával közösen. Hofi halála után az Express is feloszlott, a Solymos Tóni vezette banda úgy gondolta, többé már nem zenél együtt. Az évek múlásával azonban arra a megállapításra jutottak, hogy lenne még mit mondaniuk a közönségnek. Az Express Zenekar évek óta tervezi, hogy egy nagy, az egész életművet összegző koncerttel lepje meg a közönséget. „Korda György felkérése, hogy legyek a vendég-sztár, és zenéljünk együtt az 55 évet összegző életmű-koncertturnéján, nagyon megtisztelő számomra, hiszen régi barátok vagyunk. Az ünnepi alkalomra sikerült újra összehoznom a 30 éve szunnyadó Express Zenekart, a patinás, nívós, régen hallott együttes összeállásának Korda is nagyon örült. 2013 jeles évforduló az Expressnek: éppen 50 éve, 1963-ban, egy „Ki mit tud?” győzelemmel indult a zenekar - soha jobb alkalom a visszatérésre. Korda Györggyel rengeteget játszottunk együtt, több mint 30 éves a közös múltunk, még dalt is írtunk neki, izgatottan várjuk a nagy, közös visszatérést.” – foglalja össze Solymos Tóni, az Express frontembere. Az októberben kezdődött Korda György életmű-koncertturnén Tóni félórás programot játszik az Express Zenekarral, egy sűrű kivonatot az életműből, amire már 20 éve vár a közönség. „Az elmúlt 50 év régi nagy slágereiből válogattuk ki a legjobbakat, amelyekből természetesen nem hiányozhat a Harmonikás, a Jöjj hozzám, a Hull az elsárgult levél, Ahogy a két szemeddel nézel” - emeli ki Solymos Tóni. Mindent megteszünk azért, hogy a közönségnek örökre emlékezetes maradjon a Korda életmű-koncertturné, és benne az Express Zenekar visszatérése. Biztos vagyok benne, hogy a közönség mellett, maguk a fellépő művészek is tombolni fognak a meghatottságtól.” 

A koncertsorozat eddigi állomásai Székesfehérvár, Eger, Miskolc, Szolnok, Kecskemét, Sopron, Zalaegerszeg, és Veszprém után még 11 város következik. 2013.november 9. – Békéscsaba, november 10.- Szeged, november 15. – Pécs, november 16.- Kaposvár, november 17. – Dunaújváros, november 23. – Nyíregyháza, november 24. – Debrecen, november 29. – Győr, november 30. –Tatabánya, december 1. – Szombathely, december 7. – Budapest.