Összpróbáld ki magad!

Júliusban ismét elindul a Balaton egyik legjobb színházi tábora, az Összpróba.

Összpróba táborok nélkül ma már nehezen elképzelhető a júliusi nyár Balatonföldváron. Az Összpróba Alapítvány létrehozói Nagy Viktor színművész vezetésével 2003 óta évről-évre „tábort vernek” a Balaton déli partján és két korosztály számára neves színészek, rendezők, filmesek és zenészek segítségével gyerekeknek és felnőtteknek szervezik táboraikat. A céljuk az, hogy összefogják a színház-, zene-, tánc-, film- és képzőművészet iránt érdeklődő fiatalokat. A nyári szünidőben az összpróbás diákok „belakják” a tóparti várost. A táborozók próbálhatnak a Kultkikötőben, táncolnak a földvári parkban, forgatnak a vízparton, a vitorlás kikötőben.

Július 15. és 24. között az ifjúsági szekció (11–17 éves diákok) összművészeti alkotótáborába lehet jelentkezni,
július 24. és 31. között pedig a felnőtt korosztály (18 – 26 éves) táborozóit várja az Összpróba.

Az ifjúsági táborozókat idén Gubás Gabi, a Thália Színház színművésze, Baranyai Balázs táncművész-koreográfus (Rijekai Nemzeti Színház), K. Kovács Ákos operatőr, Rozs Tamás zenész, zenepedagógus és Végh Zsolt színész, filmrendező várja.
A felnőttek táborát Novák Eszter színházrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyetemi osztályvezetőjével; valamint Kárpáti Péter József Attila-díjas drámaíró, dramaturg, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusa vezeti.
A balatonföldvári Összpróba Tábor fiataloknak és felnőtteknek egyaránt szól, olyanoknak is, akik eddig még nem foglalkoztak színház-, film-, és táncművészettel. Vannak közös foglalkozások, mozgásórák, színdarabok, filmvetítések, szakmai beszélgetések.

A táborzáró esten minden csoport bemutatja produkcióit a Kultkikötő színpadán.
Bővebb információ és jelentkezési lap az Összpróba honlapon található.
A rendezvény szakmai partnerei a Kultkikötő és a Színház- és Filmművészeti Egyetem.