Gitár Romantikája Gitárverseny 2014

„A Gitár Romantikája” címmel a Városliget Cafe & Bar és a YAMAHA gitárversenyt hirdetett klasszikus, latin, jazz, smoot, folk műfajokban gitározó szólisták, vagy duók számára.

Az előválogatást neves szakmai zsűri végezte az összes jelentkező személyes meghallgatása alapján.
A zsűri tagjai:
Tátrai Tibor - Liszt Ferenc-díjas magyar gitáros, zeneszerző, a Latin duó és Tátrai Trend együttes gitárosa.
Gerendás Péter - Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró. Zenéjét leginkább a latin, rock és lírai dallamok jellemzik, de közel áll hozzá a jazz is.
Balogh Roland – Junior Príma Díjas gitárművész, zeneszerző.

5 gitárművész rendkívül magas színvonalú és kiegyensúlyozott produkciójával – 2014. június 10-i kezdéssel - hétről hétre bebizonyította a Városliget Café & Bar-ban összegyűlt népes közönségnek, hogy nem véletlenül jutottak el a döntő kapujába. „Büszke vagyok minden művészre, mert hétről – hétre meg tudtak újulni és ezzel minden alkalommal egy új arcukat tudtuk megismeri” - nyilatkozta Balogh Roland, aki zsűri-társával Gerendás Péterrel együtt, fellép majd a verseny döntőjében, melyet 2014. július 8-án este 7 órakor tartanak.
A 2. elődöntőhöz már csatlakozott zsűritagként a súlyos balesetéből felépült Tátrai Tibor is: „Nagyon élveztem a versenyt! Semmiképpen sem akarta elszalasztani, hogy ezúttal már a helyszínen hallgassam végig, a jövő nagy reménységeit” - nyilatkozta.

A „Gitár Romantikája Gitárverseny 2014” döntő: 2014. július 8. kedd 19:00 órakor,
Városliget Café & Bar (1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.)
Fellépők: Balogh Roland és Gerendás Péter.
A belépés ingyenes.

Az utolsó forduló (ún. döntő) 5 versenyző között zajlik, akik közül az est második részében már csak hárman indulhatnak a fődíjért. Az első, második és harmadik helyezett, valamint a közönségdíjas versenyző a zsűri véleménye és a helyszínen jelenlévő közönség értékelése alapján kerül kiválasztásra.
A döntő második részében (mely egyben a Gitár Romantikája Verseny gálaestje is) a versenyzők mellett fellép Gerendás Péter és Balogh Roland is.

A Gitár Romantikája verseny nyereménye:
1. díj: 1 m Ft szerződés, és egy 300 e Ft értékű Yamaha NTX-900 – elektroklasszikus gitár
2. díj: 100 e Ft értékű Yamaha CG -142 klasszikus gitár
3. díj: 60 e Ft értékű Yamaha THR-5 gitár erősítő,
valamint az 1-3 helyezett számára:
- fellépési lehetőség a 21. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor programjában
- fellépési lehetőség a IX. Hangfoglalás kiállítás programjában (2014. október 3-5 SYMA Rendezvény és kongresszusi központ)
- bemutatkozó interjú lehetősége az akkor aktuális Hangfoglalás print és online magazinokban.