2014. július 19-én East Életműkoncert a Zichy Udvarban

Több évtized óta először szabadtéren a legendás zenekar!

Az Óbudai Nyár rendezvénysorozat keretein belül a Zichy Udvar ad otthont az EAST zenekar szinte teljes életművét átívelő koncertjének, amikor a kastély évszázados, patinás belső udvarában, a csillagos égbolt alatt lép újra színpadra a zenekar. A progresszív rock legsikeresebb hazai képviselőjének zenéjét – közel húszévnyi működés és több mint ezer koncert után – utoljára 1994 szeptemberében a Budapest Sportcsarnokban hallhatta élőben a közönség.

A zenekar csaknem két évtizednyi hallgatást követően, a Pécsi Országos Színházi Fesztivál felkérésére 2012 júniusában a pécsi Kodály Központ zsúfolásig megtelt hangversenytermében lépett újra színpadra. A koncertet hatalmas érdeklődéssel fogadta a közönség, s a siker minden várakozást felülmúlt. Ekkor határozta el a zenekar, hogy az EAST zenéjét más városokba is „el kell vinni”, de mindenekelőtt szülővárosaikba: Szegedre és Budapestre. A 2013-ban a Szegedi Nemzeti Színházban, valamint a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében megrendezett teltházas koncerteket követően 2014 áprilisában az EAST és az MR Szimfonikusok nagysikerű közös koncertjének lehettek tanúi, akik időben megváltották a jegyüket az előadásra.

Most egy újabb állomáshoz érkezett a zenekar: 2014. július 19-én 20 órakor Budapesten, a Zichy Kastély évszázados patinás belső udvarában, a csillagos égbolt alatt lép újra színpadra az EAST.
A zenekar életművét bemutató koncerten a máig legsikeresebb első, Játékok című album (1981) teljes zeneanyagát, valamint a Hűség című nagylemez (1982) hat opusát eredeti hangzásvilágban hallhatja a közönség. A koncert további részében A szerelem sivataga (1987), a Taking the Wheel (1991) a Radio Babel (1994) albumok és Az áldozat (Szodoma) című balettzene (1984) legszebb dalai, részletei hangzanak el.

A koncerten az EAST történetének két legsikeresebb formációja lép színpadra:
1980-1983: Zareczky Miklós – ének, Móczán Péter – basszusgitár, Pálvölgyi Géza –    billentyűs hangszerek, Varga János – gitár, Király István – dob.
1987-1994: Móczán Péter és Pálvölgyi Géza mellett Takáts Tamás – ének,
   Dorozsmai Péter  – dob, közreműködők: Madarász Gábor – gitár, Czerovszky Heni – vokál,    Vincze-Fekete Vera – vokál.

2014. július 19. 20.00 - East Életműkoncert
Zichy Udvar – Óbuda