Balatoni Borkarácsonyfa és Adventi vásár a Városligetben.

2014. december 14-én, a városligeti Műjégpályán az adventi időszak egyik legizgalmasabb eseményére kerül sor.

A Balatoni Kör és partnerei összefogásából született meg az Első régiós adventi vásár és Balaton-kóstoló. Nyugat-Európában számos helyen rendeznek olyan adventi vásárt, ahol egy egész régió mutatkozik be a nagyobb, fővárosi közönségnek - Budapesten mindeddig nem volt ilyen. Az első régiós tematikájú adventi vásárt a Balatoni Kör a Magyar Turizmus Zrt. segítségével hagyományteremtő szándékkal hívja életre. A szervezők téli élményekkel teli programokkal és balatoni ízekben-zamatokban gazdag kínálattal várják az érdeklődőket december 14-én, vasárnap a Városligetben.

Karácsonykor is legjobb ajándék a Balaton!
A műjégpálya dísztermében különleges, szalon jellegű vásáron a Balaton legismertebb borászai és termelői állítanak ki. A vásár látogatói a belépő fejében közel 40 balatoni bort kóstolhatnak, ráadásul kedvezményes palackáron vásárolhatnak az ünnepekre, valamint tóparti hétvégét is nyerhetnek. Ha valaki téli Balaton-élménnyel szeretné meglepni szeretteit az esemény ideje alatt jelentős kedvezménnyel tud foglalni a turisztikai szolgáltatóknál.

Az esemény fő attrakciója: Borkarácsonyfa állítás a műjégen.
A Balatoni Kör borászai palackjaikból látványos Borkarácsonyfát állítanak a jégen és bort kínálnak a korcsolyázóknak. Az eseményt Dr. Ruszinkó Ádám, a turizmusért felelős helyettes államtitkár nyitja meg. A Borkarácsonyfa a téli Balaton szépségére és izgalmas kínálatára hívja fel a figyelmet a „Karácsonykor is legjobb ajándék a Balaton!” szlogennel.
A szervezők célja, hogy a tavat szeretők Balaton-élményt ajándékozzanak egymásnak, akár kézműves termékek, akár egy tóparti Szilveszter, wellness hétvége vagy bortúra formájában. A Borkarácsonyfa mellett a borászok közösen fogják meggyújtani az ezüstvasárnapi gyertyákat a meglepetés-dizájnnal készített adventi borkoszorún, majd rövid karácsonyi ünnepséget tartanak az adventi vásár helyszínén, a műjégpálya díszteremében.

A Balatoni Kör számos meglepetéssel készül a rendezvényre, többek közt a rendezvény kabalájaként jópofa, napszemüveges, vitorlázó „hipster”-Mikulással, fakutyákkal, a rendezvényen debütáló Balatoni borbonbonokkal, melyek révén csokiba öntve is körbe lehet kóstolni a Balatont.

Kiállítók:
Gasztronómia: Balatonízlelő kézműves delikatesz termékek, Balaton-felvidéki Nemzeti Park kézműves termékei és szolgáltatásai, Bergmann Cukrászda, Gurmi delikatesz, Pach Gábor pálinka- és gyümölcs wellness, Kistücsök Étterem delikatesz termékei.
Bor: Bezerics, Bujdosó, Istvándy, Konyári, Laposa, Légli, Pálffy, Szent Donát, Szeremley, VáliBor, Villa Tolnay.
Díszvendégek a Somlói Borvidékről: Kreinbacher és Tornai.
Turisztika: Hotel Bonvino Badacsony, Magyar Turizmus Zrt.

A Balatoni régiós adventi vásár programja
11:00 - 21:00 Adventi vásár és Balaton-kóstoló a műjégpálya dísztermében
17:00 Balatoni borkarácsonyfa állítási ünnepség a műjégpályán - közreműködnek a Balatoni
Kör borászai
17:15 Ingyenes balatoni borkóstoló a korcsolyázóknak
17:30 Karácsonyi ünnepség a műjégpálya dísztermében

Belépők: Adventi vásár és Balaton-kóstoló: 2000 Ft.
(Ingyenes belépési lehetőség is lesz pl. Balaton-kvíz formájában.)