Centrál klub a Centrál Színházban - Itt van Amerika!

2015. január 30-án, este 3/4 9-kor, a Jó emberek előadása után Ferge Zsuzsával, a Centrál Színház Kisszínpadán.

David Lindsey-Abaire: Jó emberek című színdarabja Dél-Bostonban játszódik, ám olyan társadalmi problémákat vet fel, amelyek Magyarországon is egyre ismerősebbek. Margie Walsh ötvenes, egyedülálló, egy albérletben él súlyosan fogyatékos felnőtt lányával és elveszíti a munkáját. Ezek közül a gondok közül mindegyik egyenként és összeadva is olyan, ami itthon is tökéletesen értelmezhető.

Az előadás olyan szociális kérdéseket vet fel, amelyekkel mindannyian naponta kényszerülünk szembenézni. Ahhoz, hogy megértsük milyen társadalmi folyamatoknak vagyunk részesei, generálói és elszenvedői egy színházi előadás talán nem elég. Ezért az előadás után szakértő vendéggel, Ferge Zsuzsával beszélhetik meg a nézők mindazt, ami kérdésként fölmerül bennük.

Vajon vezet-e út kifelé is a szegénységből, vagy csak befelé?
A Jó emberek 2015. január 30-ai előadása után, Ferge Zsuzsával a Centrál Színház Kisszínpadán várják az esti nézőket, és mindazokat, akik már látták az előadást és érdeklődnek.
A belépés díjtalan.

Ha még nem látták volna a darabot, akkor irány a Cemtrál, ha szerencsések, még beférnek.
2014. november végén mutatta be a Centrál Színház Básti Juli főszereplésével David Lindsay-Abaire: Jó emberek c. színdarabját. A szerző az egyik legsikeresebb kortárs amerikai drámaíró. A Pulitzer-díjas író Bostonban játszódó darabjában „könnyű” felismerni a mi valóságunkat.
Hősnője Margie Walsh hétköznapi nő: az utcán észre se venni.
Margie Walsh nem mindennapi nő: egész életében titáni küzdelmet folytatott a túlélésért.
David Lindsay-Abaire 2011-es drámájának főszerepét New Yorkban Frances McDormand, Londonban Imelda Staunton alakította, a Centrál Színház ősbemutatóján Margie-t Básti Juli játssza.
Szereplők: Básti Juli, Szervét Tibor, Parti Nóra, Pokorny Lia, Szabó Éva, Rada Bálint.
Rendező: Puskás Tamás