Nyújork – élőben, vágatlanul.

Az élet kevésbé fontos dolgai.

Ez a címe Hajdú Balázs és Dombóvári István élő beszélgetőműsorának, melyet saját Youtube csatornájuk után, március 11-től a Dumaszínház színpadán is megnézhet a közönség - immár sztárvendégekkel.
2015. március 4-én délután négytől a WestEnd City Center Millennium udvara szolgált helyszínéül az előadást népszerűsítő sajtóeseménynek, melynek keretében Dombiék ismertették az érdeklődőkkel hogyan született meg az előadás ötlete és rögtön ízelítővel is szolgáltak a produkcióból a sajtónak és az érdeklődőknek.

A hatalmas interneten létezik egy kisebb közösség, akiket nem a tömegcuccok vonzanak. Nem kíváncsiak üres ígéreteken alapuló életérzésekre, felületes percemberekre. Nem loholnak a divat után, nem keseríti meg az életüket a társadalom által rájuk erőltetett materializmus. Mégis övék a legnagyobb luxus, megtehetik, amit sokan mások nem: leülhetnek egy kicsit beszélgetni. Ezt a kis híján elfeledett hagyományt ápolja a két humorista, akik azonos című websorozatukban kezdték el nemes missziójukat egy konyhaasztalnál beszélgetve, amely kultikus helyszínévé vált a műsornak.

„Az első videót tizenötezren nézték meg, a többit kevesebben. Mára csak azok maradtak, akiknek bejön ez a stílus, és ennek örülünk. Pont az volt a célunk, hogy olyan anyagokat készítsünk, amik kilógnak a kattintás- és nézettségvadász videók közül, és a beszélgetés, eredeti, klasszikus hangulatát mutatják meg a nézőknek.” - mondta el a nem mindennapi videósorozatról Hajdú Balázs.

A humoristák provokatív módon kevésbé fontos dolgokat ígérnek a közönségnek, hiszen, Dombóvári István úgy látja: „Mindenki azt mondja, hogy náluk vannak a legnagyobb sztárok, a legaktuálisabb témák, a legnagyobb szenzációk. A mi műsorunk abban különbözik a többitől, hogy felvállaltan az élet kevésbé fontos dolgairól szól. Ez persze egyfajta irónia, mert ezek a témák igenis fontosak, csak nem feltétlenül érik el a szenzációhajhász műsorok ingerküszöbét.”

A Youtube-videókból megismert konyhaasztalt húzzák most havonta egyszer a szoba közepére, hogy minél többen odaférjenek és megbeszélhessék mindenkivel az élet kevésbé fontos dolgait. Ők ülnek az asztalfőn, de minden alkalommal helyet szorítanak egy vendégnek, aki soha nem mainstream médiasztár lesz, hanem az underground és különböző szubkultúrák képviselője. Az első est vendége Herby – a magyar Youtube egyik legismertebb figurája lesz, aki most először, a Nyújorkban lép élő közönség elé.